logo
HU EN

Program


1705

1705

A trió szokatlan névválasztásnak több oka is van: egyrészt ez az egyik szám címe (melyet Zsolt egy 1705-ben készült historikus billentyűs hangszeren írt), másrészt asszociál a „Legend Of 1900” című filmre, illetve annak főhősére, aki akarva-akaratlanul kifigurázza a zenei vaskalaposságot.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 10. péntek, 21:00

Az együttes tagjai számára a nyitottság, a korlátok lebontása, a vélt, vagy valós határok átlépése az egyik legfőbb motiváció. Ennek köszönhető, hogy a trió zenéje annak ellenére alkot homogén egységet, hogy számtalan inspiráció hallható benne: a könnyűzene dallamvilága és dinamizmusa, az elektronikus zene frissessége, a klasszikus-zene harmóniára törekvése, a világzene sokszínűsége és persze a jazz-zene szabadsága és érzékeny együtt-játéka. Az 1705 jellegzetességei a polyritmika és a polymetria szinte állandó jelenléte és a gyakran végletekig felfokozott nagy ívű improvizációk mellett Zsolt – a két kéz teljes függetlenítésére gyakran építő – azonnal felismerhető, jellegzetes zongorajátéka, András különleges ütőhangszeres szettje (melyen néha nagyon szabadon, néha viszont úgy játszik, mintha egy rafináltan programozott dobgépet hallanánk) és végül – de nem utolsósorban Béla telt bőgőhangja és lírai hangvételű szólói.

Kaltenecker Zsolt 1996-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz-zongora szakán, majd ugyanaz év őszén New York-ban Jaki Byard-nél tanult magánúton. Saját neve alatt 16 lemeze jelent meg eddig, ezek közül az 1999-ben megjelent Songs From The 20th Century az "Év Jazzlemeze" díjat kapta. 1995 óta korosztályának legjobb magyar zenészeivel dolgozik együtt. Koncertezett illetve turnézott szerte Európában és Japánban is. 2000 óta egyre többet játszik elektromos zongorákon és szintetizátorokon is. Zsolt jelenleg az 1705 mellett a Special Providence nevű progresszív metált játszó zenekarban játszik, illetve szólózongora koncerteket ad.

Piri Béla professzionális tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kezdte 1990-ben, 1996-97-ben posztgraduális képzésen vett részt a Western Washington University-n, végül 2006-ban a brisbane-i Griffith University-n szerzett klasszikus mestervizsgát nagybőgőn. 1997-től Ausztráliában élt és dolgozott mint hangszeres tanár és előadóművész. A világ számos rangos helyszínén játszott, a The Ten Tenors zenekar tagjaként szinte az egész világot bejárta. 2011 márciusa óta ismét Magyarországon él.

Dés András zenei tanulmányait hét évesen kezdte klasszikus ütőhangszereken, majd a középiskolában érdeklődése a dél-amerikai és közel-keleti ütőhangszerek felé fordult. Eleinte elsősorban világzenei együttesek tagjaként játszott szefárd, balkáni és ír-kelta népzenét. Ezzel párhuzamosan kezdett el jazzt játszani, 2005-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-tanszékén. Az elmúlt évek több meghatározó jazz együttesének is tagja volt, emellett olyan énekesnők állandó zenésztársa, mint Juhász Miczura Mónika (Mitsoura), Szalóki Ági és Palya Bea. Zeneszerzőként is közreműködött film- és színházi produkciókban, előadóművészként pedig bejárta a világot: a Carnegie Halltól a Covent Gardenen keresztül a shanghai-i világkiállításig számos jelentős színpadon zenélhetett már.

A 1705 Zone című új lemeze 2015 szeptemberében jelent meg a BMC Records gondozásában.

Közreműködik:

Kaltenecker Zsolt - zongora
Piri Béla - nagybőgő
Dés András - ütőhangszerek

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!