logo
HU EN

Program


1945 – Film a hangok felől

1945 – Film a hangok felől

A Moment’s Notice Trió számos európai és tengerentúli koncertje után, először áll hazai színpadon.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 15. szombat, 19:30

Ifj. Kurtág György, Lukács Miklós és Gőz László előadása egyfajta élő továbbgondolása, kitágítása az 1945 című film Szemző Tibor által komponált zenei világnak. Szemző a trióhoz társulva narrátorként kalauzolja a koncert közönségét e különleges időutazáson, 1945 nyarának egyetlen napjára fókuszálva.

Az akusztikus élményt a film néhány főszereplőjének jelenléte emeli, Angelus Iván táncművész és Nagy Marcell operatőr rögtönzött akciói idézik meg a film, az 1945 atmoszféráját.

A rendhagyó est vizuális hátterét, Ragályi Elemér fekete-fehér képsorainak filmbeli részletei és kimaradt kockái,  illetve korabeli fotográfiák erősítik.  A látványt és a színpadi jelenlétet Török Ferenc rendezi  egységes egésszé, kapcsolódva a nemzetközi hírű zenészek előadásához.


Közreműködik:

Ifj. Kurtág György
Lukács Miklós
Gőz László
Narrátor: Szemző Tibor

Angelus Iván, táncművész
Nagy Marcell, operatőr

 

 

Ajánlatunk


Miquèu Montanaro zeneszerző, furulya- és harmonikaművész sajátos útja Provance-ból indul, hogy a mediterrán térségen keresztül eljusson a világ legtávolabbi zenéihez, integrálva azok különböző elemeit saját darabjaiba.

Ezen a koncerten az Ella által híressé tett standardek, a legikonikusabb dalai hangzanak el, a jazz aranykorára jellemző hangszerelésekkel. A koncert fényét az ország legkiválóbb zenészeiből összeállt zenekar emeli.

Műsor: Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr vonósnégyes „Dissonanzen”, K. 465 Igor Stravinsky: Három vonósnégyes-darab Bartók Béla: 3. vonósnégyes

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!