logo
HU EN

Program


A távol közelsége – Csapó Gyula és a Bozzini Quartet koncertje

A távol közelsége – Csapó Gyula és a Bozzini Quartet koncertje

Csapó Gyula zeneszerző, 1994 óta a kanadai Saskatchewani Egyetem zeneszerzés professzoraként tanít.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 20. csütörtök, 19:30

A BMC-beli koncertjén egy Kurtág darab mellett a zeneszerző egy friss műve, a Déjà? Kojâ? I, II, III (2011–2016) ősbemutatójának is tanúi lehetünk. A kompozícióról így vall a szerző: „A cím francia és perzsa szókeverék… Máris? Hová? lenne a magyar megfelelője… A darab különös értelemben epikus: történések elmesélése helyett azok szenvedő alanya és tárgya. Hagytam, hogy magától alakuljon, így talán teljességet érhet el, ez csupán egy esély volt, az egyetlen maradék esély. Mint egy gyerek, ahogy húz maga után árkon-bokron keresztül valami játékot, amelyről tudható, hogy magán fogja viselni e kényszerutazás nyomait – engem ezek a nyomok érdekeltek, mint zeneszerzőt. Mert semmi nem marad érintetlen, steril, mindent jelez a zene, ami történt – így értem azt, hogy epikus…”

Műsor:

Kurtág György: Aus der Ferne III.
Csapó Gyula: Déja? Kojá? I.
Csapó Gyula: Déja? Kojá? II.
Csapó Gyula: Déja? Kojá? III. - ősbemutató

Közreműködik:

Bozzini Vonósnégyes (Montreal, Kanada)

 

Ajánlatunk


A Laughing Bastards zenéje abból a számtalan, viharos és törvénytelen szerelmi kapcsolatból született, amelyet a jazz a világ megannyi különböző zenéjével folytatott.

Az időről időre változó felállással visszatérő kollektíva hamarosan új albummal jelentkezik, ebből adnak most zenei ízelítőt az Opus Jazz Club közönségének.

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó alakja.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!