logo
HU EN

Program


Bach Bridges II. - az Amszterdami Concertgebouw és a BFZ művészeinek koncertje

Bach Bridges II. - az Amszterdami Concertgebouw és a BFZ művészeinek koncertje

Bach Bridges II. - az Amszterdami Concertgebouw Zenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek koncertje

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 19. szerda, 19:30

Műsor:

Peter Vigh: Ouvertures and Canons
Johann Sebastian Bach: Triószonáta a Musikalisches Opferből BWV1079
Kurtág György: válogatott kamaraművek
Ludwig van Beethoven: B-dúr Nagy Fúga op.133.

Közreműködik:

az Amszertami Concertgebouw Zenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar művészei

Johann Sebastian Bach 300 éve az ihlet és a vigasz forrása a zeneszerzők és zenekedvelők számára egyaránt. Vitathatatlanul ő minden idők legnagyobb befolyást gyakorló zeneszerzője, művészete segít a klasszikus zene megértésében.

A Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam osztrák születésű brácsaművésze, Michael Gieler kezdeményezésére jött létre a Bach Bridges zenei program, melynek célja, hogy egy-egy ország muzsikusainak a közreműködésével Európa több országában rendezzenek koncertsorozatokat, a későbbiek során oktatási, illetve a klasszikus és a kortárs zenét népszerűsítő, ismeretterjesztő programokat. Az így létrejövő koncertsorozatok középpontjában Bach zenéje áll, de bemutatásra kerülnek a barokk kor más művei is, illetve olyan későbbi korok zeneszerzőinek a darabjait is műsorra tűzik, akikre Bach művészete hatással volt, így a jelen kor komponistái munkáit is hallhatja a közönség. A Bach Bridges program keretében valósul meg a Budapest Music Centerben, 2017. április 18–21. között az a 3 koncertből álló sorozat, melyen a Budapesti Fesztiválzenekar és az Amszterdami Concertgebouw Zenekar szólistái muzsikálnak majd együtt.

Rengeteg komponistát ihletett meg Johann Sebastian Bach, így Kurtág György világhírű magyar zeneszerzőt is – a Bach Bridges koncertsorozat második hangversenyén többek közt Kurtág műveiből is válogattak a műsor összeállítói. A program középpontjában azonban ez alkalommal is egy Bach mű, a Musikalisches Opfer (Zenei áldozat) triószonátája áll, a teljes darab amúgy tíz kánont, két fúgát és egy triószonátát tartalmaz, melyek alapja a II. (Nagy) Frigyes porosz király által megadott téma. A Bach Bridges felkérésére született az est legfiatalabb szerzőjének, a magyar származású holland Peter Vighnek az Ouvertures and Canons című műve, tükrözve Bach ellenpont művészetét. Ezután nem meglepetés, hogy a koncertet Beethoven Nagy fúgája, a szerző legradikálisabb, legmodernebb hangzású műve zárja.

Ajánlatunk


A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Három zenész, akik a legkülönbözőbb zenei közegekbe képesek belesimulni, évszázadok és zenei kultúrák szálait összefonva: Luciano Biondini, Michel Godard és Lucas Niggli triója több szempontból is különleges. Biondini az áradó dallamok hazájából, Olaszországból érkezett, Michel Godard francia származású, míg Lucas Niggli évekig élt Kamerunban, mielőtt visszaköltözött volna Svájcba.

Etióp, örmény és svéd népzenei hatásokat emel át a kortárs jazzbe a szenzációs fiatal énekesnő, Sofia Jernberg és Alexander Hawkins brit zongoraművész duókoncertje, melyet leginkább posztmodern dalciklusként lehet megragadni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!