logo
HU EN

Program


Balance, vendég: Gadó Gábor

Balance, vendég: Gadó Gábor

„Ahogy Bartók Béla és Kodály Zoltán, a magyar zene ‘védőszentjei’ esetében, úgy az Ávéd János és a Balance által írt dalok is mind a népi bölcsesség és a kifinomult költői elképzelések elegyén alapulnak, melyek a természeti világot és annak újjáteremtő erőit annak természetes és természetfeletti jelenségeivel együttesen dicsőítik.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 17. szombat, 20:00

Mindegyiküket figyelemreméltó módon szaxofon vagy fuvola vezeti be, mely aztán az ütősök hozzáadásával fokozatosan egyre erősebb érzelmi telítettséget nyer. Szembeszökő az a komolyság, amellyel a Balance közelít műveihez, a csapat erősségei pedig ideálisak: az egyes önálló hangok hatásos trióvá erősödve légies eredetiséget és erőteljes, telt hangzást kölcsönöznek zenéjüknek. Kétségkívül kihagyhatatlan lemez.” Raul da Gama (JazzdaGama).

A 2010-ben Ávéd János szaxofonos kezdeményezésére Fenyvesi Márton gitárossal és Benkó Ákos dobossal megalakult szaxofon-gitár-dob felállású trió a basszushangszer tudatos hiányát szabad formai és zenei eszközökkel hozza egyensúlyba. Műsorukban előszeretettel használnak fel bármilyen zenei témát vagy stíluselemet a mainstream gyökereitől a klasszikus és kortárs zenén át akár a post-rockig. Zenei „becsontosodás” helyett állandóan képesek egymást és a közönséget egyaránt meglepni. A trió – két korábbi Opus-beli koncertjük anyagából összeállított – Balance című bemutatkozó albuma 2016 elején jelent meg a BMC Records gondozásában.

A trióhoz az épp itthon tartózkodó kiemelkedő gitáros, Gadó Gábor csatlakozik vendégként, tovább gazdagítva a zenekar hangzását és lehetőségeit.

Közreműködik:

Ávéd János - szaxofon
Fenyvesi Márton - gitár, elektronika
Benkó Ákos - dob
Gadó Gábor - gitár

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!