logo
HU EN

Program


Bianca Gismonti Trio (BR)
2

Bianca Gismonti Trio (BR)

Bianca művészete abszolút természetességgel nőtt ki azokból az erős érzelmi kötődésekből, amelyek egész életét átszőtték. Apja – a kiemelkedő zeneszerző, zongorista és gitáros Egberto Gismonti – zeneiségének igazi örököseként 15 éves korától már csatlakozott hozzá világkörüli turnéin.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. szeptember 20. kedd, 21:00

Zenei főiskolai évei során barátkozott össze Claudia Castelo Brancóval, egy másik fiatal zongoraművésznővel, akivel Duo Gisbranco néven tizenegy éven át működtek együtt nagy sikerrel, melyet három album, egy DVD és több világkörüli turné is bizonyított.

Találkozása a dobos-ütős Julio Falavignával vált végül döntő jelentőségűvé Bianca számára. Új szerzeményei révén a nem csupán magánéletben, hanem immár zenei téren is társává lett muzsikussal közös munkájuk gyümölcse lett a Sonhos de Nascimento (Álmok születése) című albumuk. Ezt követően 2013-14 folyamán Antonio Porto bőgőssel kialakult az a szilárd trió felállás, amely védjegyszerűvé tette zenéjüket, s mellyel Dél-Amerikában (Brazília, Argentína, Uruguay), Európában (Anglia, Ausztria, Spanyolország és Portugália), valamint Japánban turnéztak nagy sikerrel.

A felfedezésektől a megoldások felé haladva, a Sonhos de Nascimento lemez lárvaszerű álmából a Primeiro céu (Első égbolt) címmel megjelent új album már a pillangó-szerű szabad repdesésnek és szárnyalásnak ad teret. A 2015-ös triólemez friss zenei horizontot tár elénk, mely az MPB (Música popular brasileira) lényegét ragadja meg, többek között Tom Jobim Água de Beber című dalának váratlan új feldolgozásával, jazzes kirándulásokkal (Olhos Fechados, Cristal), erőteljes dalokkal (Danca Mandela) és azzal az altatódallal, melynek az album a címét is köszönheti (Primeiro céu de Marina).

Idén jelenik meg DVD-jük, mely – „Így készült” stílusban – az új album stúdiófelvételeibe enged bepillantást, emellett pedig legutóbbi koncertjeikből is tartalmaz izgalmas élő felvételeket.

Közreműködik:

Bianca Gismonti - zongora, ének
Antonio Porto - nagybőgő
Julio Falavigna - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894.

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Dél-Korea öt különböző részéből gyűltek össze a Doltang tagjai, hogy hagyománytörő műsorukban egyesítsék a jazz rock, a prog rock és a 21. századi klasszikus zene hatásait.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!