logo
HU EN

Program


Dés András Trió

Dés András Trió

Közreműködik: Dés András - ütőhangszerek, ifj. Tóth István - gitár és Fenyvesi Márton - gitár.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 4. szombat, 21:00

Dés András közismerten egyik legaktívabb figurája jazzéletünknek, aki ütőhangszeresként és szerzőként számos zenekarban működik közre. Most másodízben lép saját  szokatlan – két gitár és ütőhangszerek alkotta – felállású triójával az Opus színpadára. 

A fellépést komoly munka előzte meg, mivel Dés András vadonatúj szerzeményekből álló programot írt az új trió számára. „Amikor az új darabokat komponáltam, csupa természetközeli dolog – tájak emlékei, a víz hangja, a föld szaga – inspirált. Valami módon az antikvitás négy őseleme, a Föld, a Tűz, a Víz és a Levegő egyidejű harca és harmóniája jelent meg ezekben a képekben. A megszületett kompozíciók végül mind szigorúan szerkesztett, kötött darabok lettek, melyeket teljesen szabad, akusztikus és elektronikus improvizatív részek kapcsolnak összefüggő szvitté. Olyan ez, mint amikor gyalog elindulunk, s a hosszú út bizonyos szakaszait csak egyetlen, nagyon komoly fizikai erőfeszítést is igénylő ösvényen tudjuk leküzdeni, máskor viszont tágas tér nyílik meg előttünk, a teljes szabadságot kínálva” foglalta össze gondolatait Dés András a koncert első részében elhangzó új program kapcsán.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

 

Ajánlatunk


Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Új Blue Note albumával, a nublues-zal érkezik Budapestre Joel Ross vibrafonos, zeneszerző, aki az elmúlt években az amerikai jazz-zenészek új generációjának meghatározó hangjává emelkedett.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!