logo
HU EN

Program


Equinox – Márkus Tibor 60. születésnapi koncert

Equinox – Márkus Tibor 60. születésnapi koncert

A modern mainstream jazzt játszó Equinox számos jazzfesztiválon, hazai és külhoni városban koncertezett pályafutása során.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 15. csütörtök, 21:00

Repertoárját az Erkel Ferenc díjas zeneszerző, zenekarvezető Márkus Tibor szerzeményei alkotják, melyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és a befogadhatóság megtartása jellemez. Rendkívül változatos hangszerelésű és stílusú kompozíciói „a zene megbonthatatlan egységét hirdetik”. A korábbi kvartett formáció neve alatt négy album jelent meg, Márkus Tibor további négy szerzői CD-jén a jazzélet kiválóságaival működött együtt.

„Ebben a zenekarban nagyon sokoldalú zenészek találtak egymásra. Attól, hogy van két énekesnő és két fúvós (Zoli EWI szaxofon szintetizátoron is játszik), nagyon érdekes hangzása van a zenekarnak. Néha elmegy elektronikus, illetve fúziós irányba, néha az énekesekkel melodikusabb, máskor nagyon ritmikus a hangzás, megint máskor a free jazz határait súrolja. Nagyon sokszínű és sokoldalú minden muzsikus, és ettől a zene is olyanná válik. Ebben persze a szerzemények is fontos szerepet játszanak, hiszen Tibi úgy írja a számokat, hogy tudja, hogy kik fogják megszólaltatni, meghatározott emberekre írja a szólamokat. A műsor sokszínűsége abban is megmutatkozik, hogy neki különös affinitása van a különböző stílusokhoz, hisz mint pedagógus, nagyon jól ismeri mindegyik irányzatot, és megpróbál ezekből zsáner vagy karakter darabokat komponálni. Mivel ugyanaz a csapat játssza el a különféle darabokat, mégis egységes hangzásképet kapunk.” (Borbély Mihály)

A születésnapi koncerten a zenekar vendégei Kézdy Luca hegedűs, Juhász Gábor gitáros és Gyulai Csaba gadulkán és ütőhangszereken.

Közreműködnek:

Kovács Linda - ének
Eszes Viktória - ének
Borbély Mihály - altszaxofon
Márkus Tibor - zongora, szintetizátor
Zana Zoltán - tenorszaxofon, EWI szaxofon szintetizátor
Csuhaj-Barna Tibor - nagybőgő
Jeszenszky György - dob

Kézdy Luca - hegedű

Juhász Gábor - gitár
Gyulai Csaba - gadulka és ütőhangszerek

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


A jelenleg három különböző országban élő zenészek az európai jazz égisze alatt egyesítik a folkot és a kortárs zenét, amelyből néhol varázslatosan gyönyörű, néhol meghökkentően karcos zenei világ született a BMC Records számára rögzített, most bemutatkozó albumukra.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!