logo
HU EN

Program


Estafest (NL)

Estafest (NL)

A holland jazz négy nagyformátumú improvizatív művésze állt össze az ESTAFEST megalakításakor.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. szeptember 3. szombat, 21:00

A szokatlan összetételű társaság komoly hangszeres felkészültsége és különleges hangzása briliáns rövid darabokban mutatkozik meg, melyek a színpadi előadás során kapják meg végső formájukat. Az eredmény izgalmas, vidám és lélegzetelállító, egyszóval igazi élvonalbeli zene, melynek során a muzsikusok és a közönség egyaránt a pillanat varázsának atmoszférájában lubickolnak mindvégig.

Az ESTAFEST Eno supo címmel 2014-ben megjelent második albumát Edison díjra, azaz a „holland Grammy”-re jelölték a hazai jazz kategóriában. A csapat 2011-ben megjelent ESTAFEST Live! című lemezét követően az Eno supo volt az ESTAFEST első stúdiófelvétele, mind a négy zenész kompozícióival. Magyarországon a kvartett óriási sikerrel mutatkozott be tavaly áprilisban az Opus Jazz Clubban, a BIM40 koncertsorozat második estéjén. A zenészek a koncert után el voltak ragadtatva az Opus Jazz Club színvonalától, de egyik ámulatból a másikba igazán akkor estek, amikor – a koncertteremtől a könyvtáron át a stúdióig és lemezkiadóig – az Opusnak is otthont adó Budapest Music Center valamennyi részével megismerkedtek. A BMC koncerttermének hangzásától végképp meggyőzve ekkor jelezték, hogy örülnének, ha következő lemezüket itt vehetnék fel, s a lemez a BMC Records kiadónál jelenhetne meg. Hosszas technikai és időpontbeli egyeztetések eredményeképpen  szeptember 1-3 között kerül sor az album felvételeire a BMC koncerttermében, s ezt követi a csapat fellépése az Opusban.

Mete Erkert Hollandia egyik legjellegzetesebb szaxofonosának tartják. Az ESTAFEST mellett ő a motorja a Artvark szaxofonkvartettnek és a Mete Erker Triónak. Mindamellett olyan jazznagyságok vezette zenekarokban játszik, mint a David Liebman Group és a szenegáli dobos-mágus Doudou N'Diaye Rose együttese.

Oene van Geel zeneszerzőként, illetve a ZAPP4 kortárs vonósnégyes tagjaként és saját projektjei (The Nordanians és OOOO) révén ismert. 2011-ben őt is a 10 legjobb európai feltörekvő tehetség részére szervezett mesterkurzus, a „Take Five Europe” projekt rezidensének választották. 2013-ban elnyerte a rangos VPRO Boy Edgart, azaz a holland jazz díjat.

Anton Goudsmit gitáros és csapata, a Ploctones elképesztő sikerű koncertet adott 2007-ben a MOL Budapest Jazz Fesztivál jazzhajóján, korábban pedig a népszerű New Cool Collective zenekarral, melynek éveken át tagja volt. 2010-ben neki ítélték a VPRO Boy Edgar díjat, s ugyanebben az évben megkapta a Duiveltje Award holland pop-díjat is, a legjobb gitáros kategóriában.

Jeroen van Vliet igen kapós zongorista, többek között a nálunk is többször járt trombitás, Eric Vloeimans különböző formációinaknélkülözhetetlen résztvevője. Amúgy kiváló zeneszerző is, 2008-ban a North Sea Jazz a fesztivál zeneszerzői projektjének vezetésére őt választotta. Jeroen több mint 20 éve játszik együtt az ESTAFEST szaxofonosával, Mete Erkerrel.

Közreműködik:

Mete Erker - szaxofon, klarinét
Oene van Geel - brácsa, cajon
Anton Goudsmit - gitár
Jeroen van Vliet - zongora

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

 

 

 

 

Ajánlatunk


Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!