logo
HU EN

Program


Évfordulók nyomában – a Kodály Vonósnégyes koncertje

Évfordulók nyomában – a Kodály Vonósnégyes koncertje

140 éve született Dohnányi Ernő

A pezsgő karakterek és a halékony melódiák méltán avatják az op. 10 Szernádot Dohnányi egyik legnépszerűbb darabjává. A vonóstrió hangszerösszeállítás a változatos és fantáziadús harmóniáknak köszönhetően rendkívül gazdag és virtuóz hangzásélményt ad.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 4. szombat, 19:30

Konrád György "50"

Hogy a Mozart g moll vonósötös K.516 kapcsán hogyan lesz 50 éves évforduló, annak személyes okai vannak. "Konrád György brácsaművész 94. életévében van és még mindig megörvendeztet bennüket játékával. Ez a teljesítmény lassan a Guniess rekordok könyvébe is bekerülhet. Idestova 50 éve játszottam vele először, igaz, nem is muzsikát, hanem focit. Mindig élmény volt vele a játék minden formája. A Mozart mű mindnyájunk kedves darabja. A mély, fájdalmas motívumok kontrasztjaként a duhaj kocsmai mulatozások hangulatát idéző utolsó tétel mindig elvarázsolja a muzsikust és hallgatót egyaránt. Hogy a kontraszt még nagyobb legyen, az első tétel panaszos dallamát az utolsó tételben a szerző maga figurázza ki, és fordítja visszájára. Az egész darabot áthatja a derűre-ború, borúra-derű" - Falvay Attila.

190 éve halt meg Ludwig van Beethoven

A kvartett irodalom egyik csúcspontja Beethoven Cisz moll op. 131 vonósnégyese. Komoly figyelmet és a legmagasabb koncetrációt követeli a hallgatótól és előadótól egyaránt. Egy szünet nélküli folyamatban vehetünk részt. Egy ábránd-szerű első tételt követ egy villódzó második tétel. A harmadik, lassú tétel poétikus és játékos variációival vezet tovább bennünket egy játékos scherzo tételbe. Óriási kontrasztként egy lassú bevezető következik, hogy az apokaliptikus, lovagló ritmusú utolsó tételnek megteremtse azt a felfokozott figyelmi állapotot, ami végül három pörölycsapással ér véget.

Műsor:

Dohnányi Ernő: Szerenád
Wolfgang Amadeus Mozart: g-moll kvintett K.516
-----
Ludwig van Beethoven: cisz-moll vonósnégyes op. 131
Közreműködik:
Konrád György - brácsa
Kodály Vonósnégyes

Ajánlatunk


Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

A jelenleg három különböző országban élő zenészek az európai jazz égisze alatt egyesítik a folkot és a kortárs zenét, amelyből néhol varázslatosan gyönyörű, néhol meghökkentően karcos zenei világ született a BMC Records számára rögzített, most bemutatkozó albumukra.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!