logo
HU EN

Program


FAZIOLI Estek – Oláh Kálmán - Andy Middleton (H/USA)

FAZIOLI Estek – Oláh Kálmán - Andy Middleton (H/USA)

Az Opus Jazz Club FAZIOLI Estek sorozatának második koncertjén a hangszer egyik legkiemelkedőbb hazai művésze, a zeneszerzőként is jelentős Oláh Kálmán lép színpadra a kitűnő amerikai szaxofonossal, Andy Middletonnal. Mostani fellépésük nem az első találkozás a két művész között, hiszen több ízben is játszottak már együtt mind duóban, mind Oláh Kálmán tavalyi, a Zeneakadémián megtartott nagysikerű szerzői estjén fellépő nemzetközi csapatban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. július 30. szombat, 21:00

Az 1970-es születésű, rangos kitüntetésekkel elismert Oláh Kálmán, aki 2000 óta a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora- és zeneszerzéstanára is, mind szólistaként, mind az általa alapított Trio Midnight, illetve Oláh Kálmán Sextet formációkkal jelentős nemzetközi sikereket mondhat magának a kilencvenes évek elejétől fogva. Oláh Kálmán a jazz és a klasszikus zene határvidékén elhelyezkedő, markánsan egyéni zenei világú kompozícióival szerzőként is a világ élvonalába tartozik. 2006-ban a Thelonious Monk Jazz Composers Competition fődíját, a legrangosabb amerikai zeneszerzői díjat nyerte el, ezt követően két világhírű zenész, Jack DeJohnette dobos és Ron McClure bőgős társaságában jelent meg albuma az Egyesült Államokban. Azóta is folyamatos fellépője a legjelentősebb hazai és nemzetközi fesztiváloknak, koncerttermeknek és kluboknak.

Andy Middleton az Egyesült Államokban született, zeneszerzői mesterdiplomáját a Miami egyetemen szerezte meg. Közel 20 éven át játszott New Yorkban, majd 2006-ban Bécsbe költözött, a bécsi konzervatórium meghívására, ahol azóta professzorként jazz zeneszerzést, jazz elméletet és szaxofonjátékot tanít. Több kritikus szerint is Andy Middleton a legjobb szaxofonosok egyike. Magával ragadó virtuozitás és széles skálán mozgó játék jellemzi, meleg, lírai, ugyanakkor lendületes kompozíciói és előadásmódja mesteri és másokat is inspiráló előadóvá teszik őt. Saját szerzeményei harmonikusak, melodikusak, a jazz hagyományaiban gyökereznek, ugyanakkor modern hangon szólalnak meg. Olyan nevek sorjáznak a vele együttműködő művészek listáján, mint Kenny Wheeler, David Holland, Billy Hart, Maria Schneider, Randy Brecker, Bill Evans, Lionel Hampton, Bob Mintzer, Joey Calderazzo, Scott Colley vagy Adam Nussbaum. 

Közreműködik:

Oláh Kálmán - zongora
Andy Middleton - szaxofon

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894.

Ajánlatunk


Az időről időre változó felállással visszatérő kollektíva hamarosan új albummal jelentkezik, ebből adnak most zenei ízelítőt az Opus Jazz Club közönségének.

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó alakja.

Kamarazenei artpop, így lehetne tömören jellemezni a komoly jazzmúlttal rendelkező Mozes & Kaltenecker formáció sajátos műfaját.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!