logo
HU EN

Program


GoetheJazz-Lisbeth Quartet (D)

GoetheJazz-Lisbeth Quartet (D)

A fiatal szaxofonos Charlotte Greve 2009-ben alakította meg berlini székhelyű, kortárs modern jazzt játszó négyesfogatát.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 8. szombat, 21:00

A Lisbeth Quartet tagjai kezdettől fogva arra törekedtek, hogy egyéni és őszinte zenekari hangzást alakítsanak ki – nem feltétlenül úgy, hogy valami teljesen új dolgot alkossanak, hanem mindenekelőtt úgy, hogy azt játsszák, ami mélyen belőlük fakad.

Az időközben három stúdióalbumot – Grow (2009), Constant Travellers (2011) és Framed Frequencies (2014) – is megjelentető négy zenész az évek során valóban olyan kollektív nyelvet alakított ki, melyben valamennyiőjük egyéni kifejezésmódja organikusan van jelen. Ahogy teltek az évek, a zenekarnak egyre kevesebb eszközre volt szüksége ahhoz, hogy egyre többet fejezzen ki zenéjével – repertoárjuk számos darabja az évek során jócskán megváltozott, beérett: egyszerűbbé, könnyebbé s mégis elmélyültebbé vált.

Amikor ez a négy zenész összejön, pontosan tudják, hogy mit várnak el egymástól – nemcsak a stúdióban, de még inkább koncertjeiken, ahol a zene még intuitívabb módon szólal meg. Ilyenkor az improvizáció és az alkotás öröme féktelen spontaneitással tör fel belőlük. Legújabb lemezük, a 2015-ben megjelent Lisbeth LIVE jóval több, mint egy folyamatosan működő, nemzetközi szinten jelen lévő együttes pillanatnyi állapotának rögzítése. A Lisbeth Quartet az ismert elemeket új, modern környezetben szólaltatja meg, s bátran állíthatjuk, hogy három sikeres stúdióalbumukat követően a Lisbeth LIVE lemezzel a csapat tehetsége és leleményessége egy következő szintre emelkedett.

Közreműködik:

Charlotte Greve - szaxofon
Manuel Schmiedel - zongora
Marc Muellbauer - nagybőgő
Moritz Baumgärtner - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


A zenei „törékeny szépség” nemcsak a felhangzó zeneművek koncepciójában és zenei anyagában nyilvánul meg, de több komponistánál az élőben előadott muzsika és a rögzített zenei anyag, valamint a tradicionális hangszerek keltette akusztikus hangzás és az elektronikus zenei effektusok közötti finom egyensúlyra való törekvésben is.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!