logo
HU EN

Program


GoetheJazz-qÖÖlp (F/D)

GoetheJazz-qÖÖlp (F/D)

A qÖÖlp két világ találkozása: az Orléans-i hiperaktív Ceccaldi testvéreké a nem kevésbé pörgős berlini Graupe & Lillinger duóval. Az eredmény éppoly energikus, mint amilyen finoman cizellált: különböző formák keverednek, rétegződnek egymásra, hogy egy folytonosan mozgó kollektív rendet teremtsenek, melyet mindvégig a konfrontáció vágya hajt.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 20. csütörtök, 21:00

A kvartett először 2016-ban, a 10. Jazzdor Berlin Fesztiválon lépett színpadra, ahol óriási sikert arattak. „Egy órányi tiszta invenció, őrült fölény, szabad szellem. Egy órányi intenzív, teljes fizikai elkötelezettség... Végig ott vibrál a megszakadás érzése, mintha mindennek egy végső lehelet ereje hordaná terhét. A művészek személyes attitűdjei pillanatra sem bontják meg a fenséges egységet, amit hallunk. A közönség zihál, bénultan, nyitott szájjal, meredt szemmel. Teljesen áthatja őket a zene, ami minden, csak nem magától értetődő. De működik.” Bruno Pfeiffer, Libération

A kvartett a koncertet megelőző napokban rögzíti első stúdióalbumát a BMC koncerttermében, mely várhatóan a jövő év tavaszán jelenik meg a BMC Records gondozásában.

Közreműködik:

Theo Ceccaldi - hegedű
Valentin Ceccaldi - cselló
Ronny Graupe - gitár
Christian Lillinger - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

A zenekarvezető Pataj György 1997-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán. Itthoni és külföldi tehetségkutató versenyeken elért előkelő helyezéseit követően az elmúlt másfél évtized során olyan neves hazai muzsikusokkal játszott, mint Pege Aladár, Kőszegi Imre, Babos Gyula, vagy a Cotton Club Singers.

Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!