logo
HU EN

Program


Gyárfás - Premecz Organ Trio: Organ Grinder's Suite

Gyárfás - Premecz Organ Trio: Organ Grinder's Suite

„Régi vágyam együtt játszani egy valódi Hammond orgonával, amit egy igazán avatott mester szólaltat meg. Fogarasi Jánossal – akit a szakma egyszerűen csak „Fogar”-nak hívott és aki a hangszer talán leghitelesebb megszólaltatója volt kis hazánkban – többször is volt szerencsém koncertezni.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 9. szombat, 20:00

Évekkel később, a Gyárfás–Premecz Organ Trióval mégis megvalósult a régi álmom. Ennek első kézzelfogható megnyilvánulása ez a hanglemez. Az albumon a legendás B-3-as Hammond orgonát Premecz Matyi szólaltatja meg (rá, mint ígéretes tehetségre még Fogar hívta fel a figyelmemet), a trió harmadik tagja pedig régi harcostársam, a nagyszerű dobos, Jeszenszky Gyuri.

Vajon mit kezdene egy vásári verklis (wurlitzeres, másnéven organ grinder) egy Hammond orgonával? Ezen fantáziáltam, miközben elkezdtem megírni az Organ Grinder’s Suite dalait. A lemez az 50-es években világhódító körútjára indult stílust idézi fel, emléket állítva az irányzat legjelentősebb képviselőinek. A dalok hangvételében, és a címekben megpróbáltam finoman utalni a műfaj legkiemelkedőbb előadóira. Vajon felismeri őket a hallgató?” mondja Gyárfás István a nemrég alakult Gyárfás - Premecz Organ Trio Organ Grinder's Suite címmel napokban megjelent első albumáról.

Közreműködik:

Gyárfás István - gitár
Premecz Mátyás - Hammond orgona
Jeszenszky György - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Új Blue Note albumával, a nublues-zal érkezik Budapestre Joel Ross vibrafonos, zeneszerző, aki az elmúlt években az amerikai jazz-zenészek új generációjának meghatározó hangjává emelkedett.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!