logo
HU EN

Program


Jazzy Live | Kéknyúl Hammond Band

Jazzy Live | Kéknyúl Hammond Band

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 9. szombat, 21:00

Bár a csapat korábbi hangzása Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája köré épült, a 2015 végén megjelent Crowded Universe című legfrissebb lemezük anyaga új koncepcióra épült: nyolc egyenrangú muzsikus szőtt rajta izgalmas zeneszövetet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres, óceánon túli énekével.

„Új lemezünkön teljesen új arcunkat szerettük volna megmutatni” nyilatkozta a zenekarvezető Premecz Mátyás. „Sokkal tudatosabb zeneszerzéssel, rengeteg kollektív munkával készültek az új dalok, ezáltal szinesebb, érzelmesebb lett az anyag, sok általunk szeretett stílust ölel fel.” A megszokott funkos alapok (amelyek önmagukban is új dimenziót kapnak azáltal hogy a basszus-lüktetés immáron nem az orgonából, hanem Bata István basszusgitárjából szólal meg) és soulos dalok számtalan izgalmas irányba indulnak el, a jazz helyett ezúttal inkább a rock, sőt a pszichedélia világába. Sokkal nagyobb szerepet kap Csókás Zsolt gitárja és a hazai zenekaroknál szinte egyedülálló módon az egész csapat vokálozik – ilyet utoljára hazai színpadokon a hetvenes évek ‘etalon-zenekarainál’, az LGT-nél vagy a Generálnál hallhattunk. A hab a tortán Andy Hefler éneke, amely lubickol az új dalok adta lehetőségekben, az érzelmek széles skáláját bejárva, egyes dalokon belül is.

Az elmúlt évek legizgalmasabb hangszer-orientált, egyszerre felnőtt, mégis játékos poplemezét készítette el a Kéknyúl, a dalokban ezúttal egy lépéssel hátrébb vonuló Premecz Mátyás dalszerzőként és zenekarvezetőként is a legjobb hazai csapatok közé katapultálta szerelem-gyerekként dédelgetett zenekarát.

Közreműködik:

Andrew Hefler - ének
Premecz Mátyás - Hammond orgona
Jász András - altszaxofon
Bognár Attila - pozan
Puskás Csaba - trombita
Csókás Zsolt - gitár
Bata István - basszusgitár
Badics Márk - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


A jelenleg három különböző országban élő zenészek az európai jazz égisze alatt egyesítik a folkot és a kortárs zenét, amelyből néhol varázslatosan gyönyörű, néhol meghökkentően karcos zenei világ született a BMC Records számára rögzített, most bemutatkozó albumukra.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!