logo
HU EN

Program


Lukács Miklós Trió - Cimbiózis

Lukács Miklós Trió - Cimbiózis

Közreműködik: Lukács Miklós - cimbalom, Orbán György - nagybőgő, Baló István - dob.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 7. péntek, 21:00

Lukács Miklós, a világ minden bizonnyal legsokoldalúbb cimbalmosa igen gyakran lép fel az Opus színpadán, így nem oly régen például az Eric Harland – Larry Grenadier párossal készülő, s idén novemberben megjelenő albumának felvételeit követően adott fergeteges sikerű koncertjén, június elején.

Saját triójával, a Cimbiózissal azonban igencsak régen, 2014 decemberében járt a klubban. A cimbalmos-zeneszerző kifinomult szerzeményeiről és a tagok egymás rezdüléseire figyelő és reflektáló játékáról ismert trió időközben Budapest Anzix címmel megjelentette második albumát a Fonó Records gondozásában. A 2015-ben kiadott lemezről így vall a zenekarvezető. „Trióm második lemeze Budapestről szól. Életem meghatározó helyszíne ez a város, ezért szeretném bemutatni, hogy mit jelent nekem valójában. A kompozíciók képeslapként jelennek meg életemből. Némelyik üzenet szeretteim felé, de az is kiderül, hogy mit jelent a hajnal csöndje, amiből ébred a város és nyüzsögni kezd!”

„Lukács Miklós és Seress Rezső képei, rajtuk tereink, időink, történeteink. Pörgés és csend, napszakok, életszakaszok. Szerelmeink, gyerekeink, vasárnapjaink. A személyesség felvételei”, olvashatjuk a lemez ajánlójában. 

„Mostanság (…) kevesen küldenek képeslapot. Tudják, olyan valódi, színes látképpel díszítettet. A Budapest anzix pótolja az űrt, mert utaztat. Lelkünkben indít el diavetítést, mely nyugtat, de jó értelemben véve fel is ráz. Lukács Miklós és csapata újra nagyot alkotott; tessék csak hallgatni!”, írta elragadtatással a lemezről Gáspár Károly a jazzma.hu oldalon.

Az Opus-beli koncerten a trió elsősorban az új lemez anyagából válogat, de természetesen az első lemez szerzeményeiből is hallhatunk majd jó néhányat.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

 

 

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!