logo
HU EN

Program


Matthias Spillmann Mats-Up (CH)

Matthias Spillmann Mats-Up (CH)

A Matthias Spillmann svájci trombitás vezette MATS-UP kvintett 1999 óta működik, eddig öt lemezt adtak ki a zenekarvezető szerzeményeivel. A csapat elnyerte a Moods Blues & Jazz Award első díját, illetve a ZKB Jazzpreis második díját és többször jelölték őket rangos zenei díjakra (Német Zenekritikusok Díja, BMW World Jazz Award).

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. május 7. szombat, 21:00

A tagok egytől-egyig állandó szereplői a nemzetközi jazzéletnek. A zenekarvezető a MATS-UP mellett több más svájci formációnak is tagja, zenészpartnerei között olyan nevek sorjáznak, mint Joe Lovano, Clark Terry, Gary Burton, Benny Golson, Bob Berg, Randy Brecker vagy Bob Mintzer, ráadásul a jazz mellett rendszeres vendégszólistája az Ensemble für Neue Musik Zürich kortárs zenét játszó együttesnek is. A kvintett másik fúvós szólistája, a szaxofonos Reto Suhner 14 éve vezeti saját kvartettjét is. Improvizált zenei párbeszéde Spillmannal olykor feszültséggel teli, olykor narratív, néha pedig egészen új hangzásokat produkál. A zongorista Marc Méan 7 éves kora óta játszik hangszerén, a MATS-UP mellett saját trióját vezeti és számos nemzetközi zenei projekt résztvevője. A kvintett ritmusszekciója Svájc legjobbjai közé tartozik: az 1982-es születésű bőgős, Raffaele Bossard fiatal kora dacára már számos világnagysággal játszott együtt (Fazile „Feya“ Faku, Glenn Ferris, Joey Baron, Nasheet Waits, Nils Wogram, Hayden Chisholm, Claudio Puntin, vagy Ziv Ravitz), a dobos Dominic Egli pedig egyértelműen hazája egyik legeredetibb dobosa.

Well-Tempered Rhythm & Natural Blues című legfrissebb programjában a MATS-UP archaikus és kortárs anyagot ötvöz egybe eddig soha nem hallott módon. A szerzemények kiindulópontja a természetes skála, melyet a világ olyan ősrégi zenei hagyományaiból ismerünk, mint amilyen a torokéneklés, vagy az alpesi kürt. Évekig tartó folyamat eredményeképpen, melynek során az egyes zenészek szinte az alapoktól kezdve „újratanulták” hangszereiket, a csapat egyfajta új zenei „hangzáskészletet” hozott létre, melyből bőségesen merítenek improvizációik során. Aligha meglepő, hogy eközben a jazz legmélyebb gyökereihez jutnak el: a groove-hoz a kollektív energia, a blueshoz pedig a személyes érzések kifejezésére.

Közreműködik:

Matthias Spillmann - trombita
Reto Suhner - altszaxofon
Marc Méan - zongora
Raffaele Bossard - nagybőgő
Dominic Egli - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894.

Ajánlatunk


Műsor: Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr vonósnégyes „Dissonanzen”, K. 465 Igor Stravinsky: Három vonósnégyes-darab Bartók Béla: 3. vonósnégyes

Ezen a koncerten az Ella által híressé tett standardek, a legikonikusabb dalai hangzanak el, a jazz aranykorára jellemző hangszerelésekkel. A koncert fényét az ország legkiválóbb zenészeiből összeállt zenekar emeli.

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó alakja.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!