logo
HU EN

Program


Palotai Csaba (F) – BMC lemezbemutató koncert

Palotai Csaba (F) – BMC lemezbemutató koncert

A budapesti születésű, régóta Párizsban élő gitáros-szerző Palotai Csaba számtalan zenei projektben vett és vesz részt vezetőként, illetve aktív résztvevőként, s ezek műfaji skálája a jazztől a rockon át egészen az experimentális produkciókig terjed.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. július 23. szombat, 21:00

Csaba és a BMC kapcsolata közel másfél évtizedes múltra tekint vissza. 2002 és 2007 között a csupa francia zenész alkotta, Grupa Palotaï névre keresztelt, friss, izgalmas zenét játszó csapata három lemezt is megjelentetett a BMC Records gondozásában. Valamennyiről elismerő kritikák jelentek meg a nemzetközi jazz-sajtóban, rendszeresen koncerteztek Európában, s Magyarországon is többször felléptek. Aligha véletlen, hogy a kvintett tagjai közül azóta jó néhányan a legjelesebb francia zenészekké nőtték ki magukat.

A gitáros Deserter című legfrissebb anyaga egy egészen kivételes szólóalbum, 11 rövid, szikáran tömör kompozícióval. Elhagyatottságra, kietlenségre asszociálhatunk a cím kapcsán, a kopár, lakatlan sivatag, vagy egy menekülő-rejtőzködő szökevény végtelen magányosságára. A proto-jazz, ambient, noise-pop, blues vagy éppen románcok tarka emlékfoszlányaiból építkező, lecsupaszított, szikár zene első hallásra igazolni is látszik ezt. Az újrakezdés jegyében született, legszemélyesebb élményekből fakadó „garázs-jazz” mélységesen őszinte kifejezésmódja révén mindez mégis valami egészen egyéni, érzelmekben gazdag, egységes, s hallgatóját drámai módon megérintő zenévé érik össze.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Műsor: Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr vonósnégyes „Dissonanzen”, K. 465 Igor Stravinsky: Három vonósnégyes-darab Bartók Béla: 3. vonósnégyes

A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó alakja.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!