logo
HU EN

Program


Pulcinella (F)

Pulcinella (F)

Pulcinella  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 7. szombat, 21:00

„A Toulouse-i székhelyű zenekar hitelesen izgalmas zenéjében az archetipikus gall különcséget kimagasló technikai képességekkel kombinálja, kibújva bármiféle besorolás alól.” Ian Mann - A Jazz Mann, 2014
„A Pulcinella a francia jazz derűs oldalát mutatja meg zamatos szaxofon- és harmonikajátékával” Peter Bacon - Birmingham Post, 2014
„A Toulouse-i zenekar a hangok bájosan mókás palettáját teremti meg . ... Szeszélyes, gótikus cirque noirjuk kavargó hangzásvilága egyaránt merít a jazzből, tangóból és az alternatív rockból.” Matthew Wright - The Arts Desk, 2014 
„A Bestiole tizenegy szerzeményével a Pulcinella nyilvánvalóvá teszi, hogy képes hallgatóit akár a boldog önfeledtség, akár a higgadt figyelem állapotába elmozdítani. Egyik sem könnyű dolog, de hogy mindkettőre ilyen szinten képesek, az a Pulcinella tehetségének kézzelfogható bizonyítéka.” Bruce Lindsay - All about jazz, 2014

A franciák iránti elfogultsággal aligha vádolható angolszász sajtó fenti idézetei jól illusztrálják a Toulouse-i jazz szcéna négy jelentős alakja által alapított Pulcinella magával ragadó energiáját és termékeny képzeletét. Az eredetileg a 17. századi commedia dell’arte által teremtett klasszikus karakterhez persze extravagáns, nagyvonalú és dinamikus zene illik. A kompozíciókból és hangszerelésekből kibomló különleges és egyedi történeteik révén bepillanthatunk a Pulcinella invenciózus, eredeti zenei világába. Aligha lehetne őket bárhová is besorolni, hiszen zenéjük telis-tele van színekkel és kiszámíthatatlan karakterekkel. A Pulcinella „mindenevő”, a dzsessz valamennyi válfaját játsszák, de szeretik a rockot és a tangót, s a musette éppúgy rajongásuk tárgya, mint a kelet-európai zene ..., ha mindezzel csillogóbbá és, színessebbé varázsolhatják zenei történeiket.

2008 óta több mint 400 koncertet adtak szerte a világon, köztük olyan fesztiválokon, mint a Jazz in Marciac, London Jazz Festival, Jazz sous les Pommiers, vagy a Koktebel Jazz Festival. Az Opus látogatói 2015 nyarán hallhatták a csapatot a klubban. Az akkori koncert sikerét és a zenészek elégedettségét mi sem bizonyíthatja ékesebben, mint hogy eddigi négy lemezük, a Clou d'Estrade (2008), Travesti (2011), Bestiole (2014) és a L’Empereur (2015) után, az Opus-beli koncertet megelőző napokban a BMC stúdiójában készítik el legújabb lemezük felvételeit. Az új anyagot a klub színpadán mutatják be először élőben. A lemez várhatóan 2017 kora őszén jelenik meg a BMC Records gondozásában.

Közreműködik:

Florian Demonsant - harmonika
Ferdinand Doumerc - szaxofon, fuvola, metallofon
Jean-Marc Serpin - nagybőgő
Pierre Pollet - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Új Blue Note albumával, a nublues-zal érkezik Budapestre Joel Ross vibrafonos, zeneszerző, aki az elmúlt években az amerikai jazz-zenészek új generációjának meghatározó hangjává emelkedett.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!