logo
HU EN

Program


„Shot like fire all o’er” – Henry Purcell dalai

„Shot like fire all o’er” – Henry Purcell dalai

A koncert Purcell rendkívül gazdag, és valóban mozarti sűrűségű vokális életművéből válogat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 16. hétfő, 19:30

Henry Purcell:
Sweeter than Roses (Z. 585)
I Attempt from Love Sickness (Z. 630)
How Happy the Lover (Z. 628)
When I am Laid (Z. 626)
The Plaint (Z. 629)
Fairest Isle (Z. 628)
Music for a while (Z. 583)

Közreműködik:

Pasztircsák Polina – szoprán
Lesták-Bedő Eszter – hegedű
Baranyay Piroska – viola da gamba
Davidovics Igor – theorba
Művészeti vezető: Dinyés Soma – csembaló, viola da gamba

Műsorvezető: Fazekas Gergely

Harminchat évet élt, valamivel több mint hatszáz művet komponált, minden idők egyik legzseniálisabb zeneszerzője volt, és – ami a koncert szempontjából nem elhanyagolható – mindent tudott az emberi hangról. Nem, nem Mozartról van szó, hanem Henry Purcellről (1659–1695), a „brit Orfeuszról”, ahogy korai halála után kortársai nevezték. A koncert Purcell rendkívül gazdag, és valóban mozarti sűrűségű vokális életművéből válogat, a dalokat pedig a varázslatos hangú Pasztircsák Polina, a Magyar Állami Operaház kamaraénekese, a 2009-es Genfi Nemzetközi Zenei Verseny győztese fogja megszólaltatni. Ebben nemcsak a Dinyés Soma által vezetett együttes lesz partnere, hanem Fazekas Gergely zenetörténész is, aki az elhangzó számok között a 17. századi Londonba, Purcell világába kalauzolja el a közönséget. A hangverseny persze nemcsak időutazásra invitál, hanem alászállásra is a lélek mélyebb régióiba. Hiszen kevesen voltak képesek a szerelmi együttlét boldogságától a totális magány tébolyáig terjedő érzelmi ív valamennyi állomásáról olyan hiteles zenei képet nyújtani, mint Henry Purcell.

Ajánlatunk


A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó alakja.

Ezen a koncerten az Ella által híressé tett standardek, a legikonikusabb dalai hangzanak el, a jazz aranykorára jellemző hangszerelésekkel. A koncert fényét az ország legkiválóbb zenészeiből összeállt zenekar emeli.

A triptichon ötlete 2022-ben született az európai jazz legfontosabb találkozási pontján, a brémai Jazzahead! fesztiválon. Hosszú érlelődés után most először lép közönség elé a formáció: az Opus Jazz Clubban teljesen új repertoárt bontakoztatnak ki, amellyel lemezfelvételre is készülnek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!