logo

Program


Swedish Jazz Night-Daniel Karlsson Trio / Malin Wättring 4 (S)

Swedish Jazz Night-Daniel Karlsson Trio / Malin Wättring 4 (S)

21:00 - 21:50
Daniel Karlsson Trio (S)

Közreműködik:

Daniel Karlsson - zongora, szintetizátor, mellotron
Christian Spering - nagybőgő, tar shehnai
Fredrik Rundqvist - dob, ütőhangszerek

A Daniel Karlsson Trio 2013-as Das Taxibåt című bemutatkozó albumával egycsapásra a svéd jazz egyik legérdekesebb formációjává nőtte ki magát. Második lemezüket, a 2014-es Fusion for Fisht egyenesen bűvésztrükknek gondolhatnánk váratlan sikere okán: a trió még abban az évben elnyerte vele a Svéd Rádió által a 2014-es év legjobb jazzegyüttesének ítélt díjat, a svéd OJ jazzmagazin 2015-ös Golden Disc elismerését, és a 2015-ös Svéd Jazz Grammyt. Az album külföldön is értő fülekre talált, így Németországban, az Egyesült Királyságban és Írországban is jelentős sajtóvisszhangot kapott, és a rádiók is műsorukra tűzték. A siker dacára a trió nem pihent babérjain: Runmarö szigetén rögzítették harmadik albumukat Daniel Karlsson legújabb kompozícióiból, ezúttal analóg szintetizátorokkal és a jazz műfajában oly ritkán felbukkanó Mellotronnal, új színekkel gazdagítva az együttes megszólalását.

22:00 - 23:00
Malin Wättring 4 (S)

Közreműködik:

Malin Wättring - tenor- és szopránszaxofon
Naoko Sakata - zongora
Donovan von Martens - nagybőgő
Anna Lund - dob

A Malin Wättring 4 gyökereit az északi jazzben találjuk, de zenéjük cseppet sem határokhoz kötött. Az együttes ösztönös módon alakítja ki a komponált részletek és a szabad improvizáció egységét. Hangzásuk gyönyörködtető és időtlen, ugyanakkor valódi figyelmet kíván. A zenekarvezető Malin Wättring fiatal kora ellenére máris komoly elismeréseket kapott szaxofonosként és zeneszerzőként egyaránt. 2016-ban neki ítélték az egyik legfontosabb svéd elismerést, a Jazzkattent: ő lett az év komponistája. Egy évvel korábban pedig Glöd című bemutatkozó albumáért az év felfedezettje díjra jelölték. Egész Európát bejárta már, fellépett a Mats Gustafssons Fire! Orchestra, a Nils Landgren Jazz Baltica All Star Big Band, az Anna Högberg Attack és a Tonbruket együttessel is. Quartetje, a Malin Wättring 4 és a híres Bohuslän Big Band tavaly közös produkciót hozott létre: a zenét és a hangszerelést egyaránt Wättring jegyzi, s az anyag 2018-ban album formájában is megjelenik.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894