logo
HU EN

Program


Take the MOL Train | Shirinov – Fenyvesi – Szandai – Dés: Maiden Tower (AZ/H/F)

Take the MOL Train | Shirinov – Fenyvesi – Szandai – Dés: Maiden Tower (AZ/H/F)

„Egy azerbajdzsáni zongorista találkozik egy magyar ütőhangszeressel egy lengyel fesztiválon, és terveket szőnek egy kvartetről, amelyben rajtuk kívül egy Párizsban élő magyar bőgős és egy budapesti magyar gitáros játszik.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 28. szombat, 20:00

Ez a történet manapság a jazz világában nem is olyan szokatlan, és szerencsére jól végződik, hiszen az együttműködés gyümölcse a lemez, amit a kedves hallgató a kezében tart. Az pedig különösen szerencsés fordulat, hogy a négy markáns, saját hanggal rendelkező muzsikus az első perctől kezdve megtalálta a közös hangot. A lemezfelvételt megelőző koncert próbáin villámgyorsan kiderült, hogy a zenészek agya egy rugóra jár, és amellett, hogy a kompozíciók és az improvizációk felismerhetően egyéni ízeket hordoznak, a lemez egésze mégis koherens és homogén alkotás lett, amelyet meghallgatva Budapest rejtett zugaitól egészen a bakui Szűz toronyig (Maiden Tower) juthatunk el.” - olvashatjuk a Hunnia Records gondozásában tavaly megjelent lemez borítóján.

A kvartett három magyar tagját aligha kell bemutatnunk, hiszen egyrészt számos felállásban együtt és külön is rendszeres fellépői az Opusnak, másrészt a hazai jazz fiatal és középgenerációjának kiemelkedő képviselői mindnyájan. Elchin Shirinov, azeri zongorista őstehetség szintén jó ismerőse a klub látogatóinak, hiszen a lengyel énekes, Grzegorz Karnas kvartettjében Dés Andrással együtt már 2016 áprilisában tiszteletét tette a klubban, legutóbb pedig tavaly ősszel láthattuk a mostani csapattal.

Közreműködik:

Elchin Shirinov - piano
Fenyvesi Márton - gitár
Szandai Mátyás - nagybőgő
Dés András - ütőhangszerek

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Telefon: +36 1 216 7894.

 

Ajánlatunk


Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!