logo
HU EN

Program


3 x j(A)zz! / Roman Britschgi Quartet

3 x j(A)zz! / Roman Britschgi Quartet

Roman Britschgi olyan zenész, aki projektjeiben mindig a zenei sokszínűséget kutatja. Mindössze egy műfajra koncentrálni nem a svájci születésű nagybőgős kenyere, sokkal inkább törekszik a különböző műfajok és stílusok összekapcsolására.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 10. péntek, 20:00

Zenei nyelve számos forrásból táplálkozik, úgymint a klezmer, a jazz, a világzene, a kamarazene és a komolyzene. Pontosan soha nem is lehet produkcióit körülírni, ez azonban nem zavaró, hisz épp ez teszi olyan izgalmassá és félreismerhetetlenné.

Új, M O T O (ol. 'mozgás') című projektjében - melyet az Opus Jazz Clubban is bemutat - Britschgi még eggyel tovább megy, és kvartettjével együtt elhagyja megszokott művészi terepét. Melissa Coleman (cselló), Oscar Antolí (klarinét, kaval, ének) és Christian Bakanic (tangóharmonika) segítségével a mellékesen szobrászattal is foglalkozó nagybőgős a zene, a képzőművészet és az építészet kapcsolatát kutatja. A műsor megkomponált dalokból, improvizációkból és a zenésztársak szerzeményeiből áll, melyek a Perspektívák gyűjtőcím alatt futnak. Roman Britschgi a következőképp magyarázza a címadást: "Számomra a perspektíva szoros kapcsolatban áll a zenei partitúrával: mindkettő a tér és az idő kapcsolatáról szól, különböző nézőpontból. A Perspektívák improvizatív részeivel is ezt a tér-idő kapcsolatot próbálom meg ábrázolni, amennyiben minden rögtönzött rész a megkomponált tételek előhírnőke. Így a spontán Új és a szervezett Régi folyamatos párbeszédben állnak - ez adja a MOTO lendületét".

Közreműködik:

Melissa Coleman - cselló
Oscar Antoli - klarinét
Christian Bakanic - tangóharmonika
Roman Britschgi - nagybőgő

Ajánlatunk


A jelenleg három különböző országban élő zenészek az európai jazz égisze alatt egyesítik a folkot és a kortárs zenét, amelyből néhol varázslatosan gyönyörű, néhol meghökkentően karcos zenei világ született a BMC Records számára rögzített, most bemutatkozó albumukra.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!