logo
HU EN

Program


4. Hevhetia Fesztivál | Kari Sál Quartet: Betesda (PL)

4. Hevhetia Fesztivál | Kari Sál Quartet: Betesda (PL)

A fiatal lengyel énekesnő, szövegíró és dalszerző, Kari Sál jelenleg a łódźi Grażyna és Kiejstut Bacewicz Zeneakadémia hallgatója.  több

Kari a Lengyelország délkeleti részén húzódó, a külső Keleti-Kárpátok részét képező Bieszczady hegyvidéken nőtt fel, s szerzeményeiben és szövegeiben is gyakran nyúl inspirációért otthonának hangulatához. A természet, a szépség, a színek gazdagsága alapvető fontosságú, úgy zenéjében, mint szövegeiben.

Kari Sál Betesda címmel a Hevhetia kiadónál megjelent bemutatkozó lemezének anyagát szintén személyes élmények – festmények, illetve egy, a közelmúltban Izlandon tett utazás  – ihlették. Itt, a szigetország kicsiny, Kirkjubæjarklaustur nevű falujában írta az album legtöbb darabját. A Betesda zenéje két párhuzamos réteget tár fel egyidejűleg: az egyiket a lemezen közreműködő zenei és ritmusszekció kiegyensúlyozott csapatmunkája által teremtett, klasszikus és világzenei elemekből álló, finom és elegáns kamarajazz muzsika révén, a másodikat pedig azzal a bensőséges spiritualitással, melyről Kari Sál személyes lírája, vagy épp a Betesda I-II darabokat ihlető, a 2. század közepéről származó, apokrif Jakab és János evangéliumok szövegei tesznek bizonyságot. A Betesda bemutatójára az Arthur Rubinstein Philharmonic - The Colours of Poland címmel a közép-lengyelországi Brzezinyben megrendezett 16. utazó fesztivál keretében került sor.

Közreműködik:

Kari Sál - ének
Katarzyna Pietrzko - zongora
Michał Kapczuk - nagybőgő
Krzysztof Szmańda - dob
vendég: Stanisław Słowiński - hegedű

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894