logo
HU EN

Program


4. Hevhetia Fesztivál | Improvision Quartet

4. Hevhetia Fesztivál | Improvision Quartet

A Improvision Quartet a lengyel jazz színtér kiváló, külön-külön is egyéni hangvételű, magasan jegyzett zenészeiből álló kollektíva, akik közül már hárman is letették névjegyüket az Opusban.

 több

Szymon Klima klarinétos és Adam Kowalewski bőgős, Piotr Wyleżoł-lal trióban, a két évvel ezelőtti 2. Hevhetia fesztiválon mutatták be Lutosławski Retuned című programjukat, míg a kiemelkedő zongorista, Dominik Wania 2014 novemberében, a BMC 2. Polska Jazz Fesztiválján lépett fel Maciej Obar zenekarával – idén novemberben egyébként még további két alkalommal hallhatjuk őt, egyrészt ismét Obarával, másrészt pedig az NSI Quartettel.

Az Improvison Quartet, melyben e három művészhez Przemysław Jarosz dobos társult, a lengyel népdalokat a jazz és a kortárs zene elemeivel ötvöző különleges zenét játszik. Free-Folk-Jazz címmel 2017-ben adta ki az Oskar Kolberg gyűjtéséből származó lengyel népzenei anyagra épülő lemezüket a Hevhetia.

„A jól ismert vagy már-már feledésbe merült lengyel népdalokon alapuló, szabad formájú improvizációból álló zenét játszó kvartett együttes játéka figyelemre méltó munka gyümölcse. Koherens és világos művészi elképzelésük, mely mélyen a free-jazz zenei hagyományaiban gyökrezik, ugyanakkor meglepően minimalista, koncentrált és szellős, következetesen vonul végig az egész albumon. Oldott hangulatú, feszültségtől mentes zene ez, mely soha nem akar többet állítani magáról a kelleténél. Bizonyos szempontból ez az album a három évvel ezelőtti Lutosławski Retuned lemez folytatása, de a kifejezés ezúttal sokkal merészebb és ugyanakkor finomabb.
Határozottan a 2017-es év legszebb lengyel jazz pillanatai (...), egy elejétől végéig csodálatos album, amely újradefiniálja a kortárs free-jazz kifejezésmódját. Briliáns!” írta Adam Baruch (Polish-Jazz.blogspot.com) a kvartett debütáló albumáról.

Közreműködik:

Szymon Klima - klarinét
Dominik Wania - zongora
Adam Kowalewski - nagybőgő
Przemysław Jarosz - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894