logo
HU EN

Program


A la MAO | MAO Boppin’ Hard

A la MAO | MAO Boppin’ Hard

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 29. csütörtök, 20:00

À la MAO
MAO Boppin’ Hard

Közreműködik:
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Akár a bop, akár a népzene, akár a blues a kiindulópontja a Modern Art Orchestra darabjainak, a végén mindig ugyanoda érkeznek: rá lehet ismerni a zenekar saját hangjára a különböző stílusokban. A MAO számára a műfaji nyitottság és a különleges hangszerösszeállítás olyan alap, ami már a névadással elkezdődött a 18 évvel ezelőtti indulás idején. Azóta kicsiszolták a csak rájuk jellemző nagyzenekari hangzást koncertek százain, lemezek tucatjain és rengeteg ősbemutatón. Ezek keresztmetszete szólal most meg a tavaszi bérlet koncertjein, amely nem egy-egy szerzőre koncentrál, hanem egy stílusideál, egy jazzhagyomány ihlető erejére. Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

MAO Boppin’ Hard

A modern jazz a big bandek számára is a be-bop eljövetelével vált máig érvényes fogalommá, de ennek az estnek a címadó darabja kifejezetten Korb Attila harsonás, multi-instrumentalista és zeneszerző-hangszerelő egyik szerzeménye. Persze a Charlie Parker és társai nevéhez köthető ízlésforradalom csak a kezdőlökést adta, a kereskedelmi sikert már inkább a hard bop stílus hozta el az ötvenes évektől kezdve, ami valamelyest megszelídítette a tánczene béklyójából kitörő be-bop zenészek csapongásait. Korb darabjában és az est repertoárjában már kortalanul jelenik meg a bop, mint egy erős lüktetésű, szenvedélyes és komplex harmóniákkal, ambiciózus melódiákkal kibontakozó zenei felfogás, ahogy például Fekete-Kovács Kornél (Shake Up the Band) és Bacsó Kristóf (Caffiene Express) darabjaiban is. Ezek nagyzenekari hangszerelése kihívást jelent az arranzsőrnek, és jellegzetes élményt nyújt a közönségnek.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Tony Lakatos és Fabio Miano ebből az alkalomból két kitűnő magyar zenésszel alakítottak kvartettet, hogy saját szerzeményeiket és néhány sztenderdet adjanak elő – hűen a jazz történeti hagyományaihoz, illetve a bebop és a hard bop világához, latinos beütéssel fűszerezve.

A három zenész játékában nagy teret kap a kollektív improvizáció is, ami azt hivatott hangsúlyozni, hogy a kiindulópontul szolgáló műveket és a zenekar által megfogalmazott új szerzeményeket mindenekelőtt élőzenei szövetként kell értelmezni. Ezen az estén Szlama László személyében a népzenei kincsek egy avatott ismerője csatlakozik a trióhoz.

A MAO zenekarvezetője és a lengyel zongorista együttese ugyan támaszkodik korábbi Chopin- és Bartók-átdolgozásaikra, de teljesen új műsort hallunk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!