logo
HU EN

Program


A Weiner Leó Országos Kamarazenei Verseny Gálaestje

A Weiner Leó Országos Kamarazenei Verseny Gálaestje

A verseny tavalyi díjazottjai ösztöndíjat és jelentős koncertlehetőségeket kaptak itthon és külföldön, így a BMC Koncerttermében most megrendezésre kerülő gálaesten végre ismét élőben hallhatjuk a fiatal kiválóságok játékát.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 7. szombat, 18:00

A Weiner Leó Országos Kamarazenei Verseny Gálaestje

Műsor:

Wolfgang Amadeus Mozart: 24. (F-dúr) hegedű-zongora szonáta, K. 376
Gao Ping: Questioning the Mountains (2008)
Johannes Brahms: 3. d-moll hegedűszonáta, Op. 108
***
Bartók Béla: II. vonósnégyes, Op. 17, BB 75
Giacomo Puccini: Krizantémok


Közreműködik:

    Sebastian Wyss – hegedű
    Tony Chen Lin – zongora
    ***
    Korossy-Khayll Csongor – hegedű
    Tóth Kristóf – hegedű
    Osztrosits Éva – brácsa
    Devich Gergely – cselló

A 2019. évi Weiner Versenyt április 8-12. között rendezték meg a Régi Zeneakadémia Kamaratermében – abban az épületben, ahol egykor Liszt Ferenc és Weiner Leó is tanított. A zsűri tagjai: Vásáry Tamás, Frankl Péter, Pauk György és Kovács Béla mind a legendás zeneszerző és pedagógus tanítványai voltak, a repertoáron pedig Weiner művei mellett Mozart és Beethoven olyan kamaradarabjai szerepeltek, amelyeket a mester különösen szeretett tanítani. A Weiner Alapítvány és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene Tanszéke által háromévente meghirdetett megmérettetésen hegedű-zongora duók, vonósnégyesek és vonóstriók indulhatnak. A verseny tavalyi díjazottjai ösztöndíjat és jelentős koncertlehetőségeket kaptak itthon és külföldön, így a BMC Koncerttermében most megrendezésre kerülő gálaesten végre ismét élőben hallhatjuk a fiatal kiválóságok játékát.

Fotók: Zeneakadémia/Fazekas István

Ajánlatunk


A zenészek megközelítésének alapja, hogy a zenét kristálytiszta médiumnak tekintik, amely érzelmek árnyalatainak széles skáláját képes visszatükrözni. A markáns dallamok köré áttört, látszólag könnyed improvizációk szövődnek. Petr Dorůžka világzenei újságíró így fogalmazott a projektről: „Kifinomult keveréke az Újvilág és az öreg kontinens hatásainak..."

A Fekecs Ákos Life Project zenéjében a meditatív érzések, a lüktető, változatos ritmusok, a színes harmóniavilág, a műfajok közti vándorlás és az ősi monotonitás egyaránt helyet kapnak. Műsorukban az akusztikustól a modern elektronikusig rengeteg különböző hangszert szólaltatnak meg.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!