logo
HU EN

Program


Aki Takase: Dedicated to Carla Bley | Aki Takase – Lukács Miklós (JP/HU)
2

Aki Takase: Dedicated to Carla Bley | Aki Takase – Lukács Miklós (JP/HU)

A duók Takase életművének jelentős részét teszik ki, és a nemzetiségek és különböző zenei hátterek kombinációja is tökéletesen illeszkedik széles látókörű zenei megközelítéséhez.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 8. péntek, 20:00

Aki Takase: Dedicated to Carla Bley | Aki Takase – Lukács Miklós (JP/HU)

Közreműködik:
Aki Takase - zongora
Lukács Miklós - cimbalom

A Japánban született és 1987 óta Berlinben élő Aki Takase a kortárs jazz formálóinak egyik legjelentősebb személyisége. A több mint négy évtizedes pályája alatt már jazzlegendává vált zongorista olyan újabb és újabb együttműködéseknek és előadóknak szenteli művészetét, akik hozzá hasonló nyitottsággal közelítenek a zenéhez. Gazdag alkotói munkássága – amelyről a BMC Records számára rögzített albumain is meggyőződhetünk – a jazz, a klasszikus és kortárs zene, a tánc, az irodalom és az elektronikus zene határmezsgyéin tett kirándulásokra is kiterjed. Számos projektjének középpontjába az amerikai jazztörténet nagy alakjait, például Duke Ellingtont, Thelonious Monkot, Eric Dolphyt vagy Ornette Colemant állította. Ezúttal olyan szólóprogrammal érkezik, amellyel a tavaly ősszel elhunyt amerikai jazz-zongorista, Carla Bley előtt hajt fejet, Bley és saját kompozícióinak csak rá jellemző előadásával. A koncert második felében duóban improvizál Lukács Miklóssal, akinek munkásságában egyedülálló módon ér össze a jazz, a kortárs klasszikus zene, az improvizáció és a népzene. A duók Takase életművének jelentős részét teszik ki, és a nemzetiségek és különböző zenei hátterek kombinációja is tökéletesen illeszkedik széles látókörű zenei megközelítéséhez.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A zenekar hangvételét a jazz, a klasszikus zene és a népzene hármas egysége formálja, meglehetősen őszinte és egyedi hangzásvilág alapján. Jellemző rájuk a kompozíciók friss és szabad felfogású előadásmódja: nemritkán trió vagy duó felállásban folyik a játék. A hangszerelés is igen változatos.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!