logo
HU EN

Program


Alex von Schlippenbach / Barry Altschul Quartett feat. Rudi Mahall & Joe Fonda (DE/US)

Alex von Schlippenbach / Barry Altschul Quartett feat. Rudi Mahall & Joe Fonda (DE/US)

Egy zenekar, amelyről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni: az európai és amerikai jazz négy legendája emeli a legmagasabb szintre a kreatív jazzt Alex von Schlippenbach és Barry Altschul új kvartettjében. Budapesti koncertprogramjuk szabad improvizációkból, saját kompozíciókból és külön erre a formációra készített feldolgozásokból áll.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 12. kedd, 20:00

A kvartett ötlete azután született, hogy Schlippenbach, Altschul és Joe Fonda triója nagy sikerrel lépett fel a 2022-es saarbrückeni free jazz fesztiválon. Alex von Schlippenbach a free jazz európai ágának egyik alapítója. Az ő kezdeményezésére és vezetésével alakult meg a Globe Unity Orchestra és a Schlippenbach Trio, olyan tagokkal, mint Peter Brötzmann, Manfred Schoof, Jaki Liebezeit, Mani Neumeier, Toshinori Kondo vagy Paul Lovens. Bernd Alois Zimmermann avantgárd zeneszerzőnél végzett tanulmányainak is köszönhető, hogy Schlippenbach kompozíciói gyakran utalnak a jazzhagyományra és a dodekafon zenére egyaránt.

Barry Altschul New York-i dobos évekig játszott a Paul Bley Trióban. Chick Corea, Dave Holland és Anthony Braxton mellett a Circle együttes alapítója volt; megszámlálhatatlan projekt keretében többször végigturnézta a világot és lemezeket rögzített.

Rudi Mahall a basszusklarinét rettenthetetlen úttörője. Hírnevét többek között azzal alapozta meg, hogy Monk’s Casino címmel felvette Thelonious Monk összes darabját. Játékában és kompozícióiban ellenállhatatlan szellemesség és megszállott komolyság egyensúlyozza ki egymást.

Joe Fonda a nagybőgő igazi ezermestere, aki nemcsak Anthony Braxton, Barry Altschul és Archie Shepp zenekaraiban vagy saját formációival lép fel, hanem a tánccal és más művészeti ágakkal is szoros kapcsolatot ápol.

Közreműködik:

Alexander von Schlippenbach - zongora
Rudi Mahall - basszusklarinét, klarinét
Joe Fonda - nagybőgő
Barry Altschul - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A hihetetlenül sokoldalú Korhan Futacı szaxofonosként, zeneszerzőként, producerként és énekes-dalszerzőként egyaránt a török alternatív zenei színtér megbecsült szereplője.

A MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekart a Bécsi Zeneakadémia volt hallgatói alapították 2007-ben. A zenekar a koncerteket összművészeti alkotásként fogja fel, és mai zeneszerzőkkel való együttműködése mellett gondozza a 20. századi közép-európai zenei tradíció egészét, valamint a historikus repertoár mai zenére vonatkozó részét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!