logo
HU EN

Program


Aly Keita – Jan Galega Brönnimann – Lucas Niggli (CI/CH)
3

Aly Keita – Jan Galega Brönnimann – Lucas Niggli (CI/CH)

Egyik lábával Afrikában, a másikkal Európában áll Aly Keïta, Jan Galega Brönnimann és Lucas Niggli triója, amely a jazz műfaját az afrikai transz-zene irányába mozdítja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 16. csütörtök, 20:00

Aly Keïta – Jan Galega Brönnimann – Lucas Niggli (CI/CH)

Közreműködik:
Aly Keïta - ének, balafon, kalimba
Jan Galega Brönnimann - basszusklarinét, kontrabasszus klarinét, szopránszaxofon
Lucas Niggli - dob, ütőhangszerek

A balafon – afrikai xilofon – virtuóza, Aly Keïta afrikai énekmondó család sarja, aki Európába való áttelepülését is arra használta ki, hogy a kontinens zenei kultúrájának jeles képviselőivel zenéljen együtt Joe Zawinultól Jan Garbarekig. Triójának másik két tagja, Jan Galega Brönnimann és Lucas Niggli egyaránt svájci származású, ám Kamerunban született, így nemcsak egymást, hanem az afrikai zenei hagyományokat is régtől fogva ismerik. Első, Kalo Yele című albumukat négy évvel később követte az intenzív színekben ragyogó Kalan Teban (Intakt Records, 2020), amelyen a balafon hipnotizáló dallamai, dobgroove-ok és nagyívű fúvós improvizációk gondoskodnak az önkívület élményéről.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A nemzetközi pályát befutó zongorista-zeneszerző, Szabó Dániel és a hazai zenei élet két fiatal üstököse, Gyányi Marcell és Szabó Dániel Ferenc műsorának gerincét a zenekarvezető kompozíciói alkotják.

A Dániában élő észt szaxofonos-zeneszerző, Maria Faust több mint 10 éve, eredetileg modern big bandként alapította Jazz Catastrophe nevű zenekarát.

A Zseni születik koncertsorozat a három legnagyobb magyar zenei mester férfikari munkássága előtt tiszteleg, így az sem a véletlen műve, hogy a hangversenyek éppen a szerzők születésnapján valósulnak meg. A koncertek programjának sajátossága, hogy a StEFREM szubjektív válogatásában társulnak a klasszikusok műveihez „örököseik”, azaz a 20-21. századi magyar zeneszerző-generációk kiváló és érdekes kompozíciói.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!