logo
HU EN

Program


Andreas Schaerer And Hildegard Lernt Fliegen (CH)
2

Andreas Schaerer And Hildegard Lernt Fliegen (CH)

Az énekvirtuóz Andreas Schaerer és parádés együttese, a Hildegard lernt fliegen a The Waves Are Rising, Dear! címet viselő, új albumának turnéja során érinti az Opus Jazz Clubot, ahol mindig szívesen látott vendég megannyi emlékezetes koncertje után. A hatalmas energiával bíró, híres sextet bebizonyítja, hogy a komolyság és a humor nem zárja ki egymást a zenében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. január 29. péntek, 20:00

Andreas Schaerer And Hildegard Lernt Fliegen (CH)

Közreműködik:
Andreas Schaerer - ének
Andreas Tschopp - harsona
Matthias Wenger - fuvola, szoprán- és altszaxofon
Benedikt Reising - bariton- és altszaxofon, basszusklarinét
Marco Müller - nagybőgő
Christoph Steiner - dobok, marimba

Az énekvirtuóz Andreas Schaerer és parádés együttese, a Hildegard lernt fliegen a The Waves Are Rising, Dear! címet viselő, új albumának turnéja során érinti az Opus Jazz Clubot, ahol mindig szívesen látott vendég megannyi emlékezetes koncertje után. A karizmatikus, svájci származású Andreas Schaerer korunk legizgalmasabb és legeredetibb jazzénekesei és zeneszerzői közé tartozik. A zenei élet világszerte fejet hajt kreativitása előtt, jóllehet, ő soha nem hívná magát hangakrobatának, ahogyan egyébként gyakran jellemzik őt kiemelkedő technikai kifinomultsága és intelligenciája okán. A Hildegard lernt fliegen utoljára hat éve jelentetett meg stúdióalbumot The Fundamental Rhythm of the Unppolished Brains címmel. A The Waves Are Rising, Dear! című albummal azonban – mely a nagy presztízsű ACT Music kiadó égisze alatt jelent meg – új vizekre evez. "Olyan időket élünk, ami bővelkedik a lehetőségekben, de nagy kérdésekkel és kihívásokkal is szembe kell néznünk. Mindezen külső tényezők összefonódása alakította azt, ahogy a zeneszerzésre, szöveges tartalomra és általánosságban véve a zenére ma tekintek" – mondta Andreas, aki az új albumon szereplő szerzemények szövegeit is jegyzi, egy kivételével, melyet a brit rapper és altszaxofonos Soweto Kinch írt. Andreas elárulta, a dalok saját élményeken alapszanak, azonban szándékosan olyan zenei dramaturgia mentén állították össze őket lemezzé, hogy a hallgató saját életeseményeit is felidézhesse általuk. A hatalmas energiával bíró, rendhagyó színpadi performaszairól híres sextet tehát ezzel a lemezanyaggal ismét bebizonyítja, hogy a komolyság és a humor nem zárja ki egymást a zenében, éppen ellenkezőleg: egymást erősítik.

FIGYELEM!
A jegyek nem helyre szólnak, az asztalfoglalás érkezési sorrendben történik.
Egy asztalnál egy néző foglalhat helyet. A székek 1,5 méteres távolságban vannak elhelyezve.
Előzetes asztalfoglalást nem áll módunkban felvenni.

Ajánlatunk


A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

A zenekarvezető Pataj György 1997-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán. Itthoni és külföldi tehetségkutató versenyeken elért előkelő helyezéseit követően az elmúlt másfél évtized során olyan neves hazai muzsikusokkal játszott, mint Pege Aladár, Kőszegi Imre, Babos Gyula, vagy a Cotton Club Singers.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!