logo
HU EN

Program


Andy Sheppard Trio Feat. Rita Marcotulli (UK/SE/IT)

Andy Sheppard Trio Feat. Rita Marcotulli (UK/SE/IT)

Három kiemelkedő zenészegyéniség találkozása, akik mind-mind nagy szerepet játszottak annak kialakításában, amit ma európai jazzhangzásnak nevezünk.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 4. péntek, 20:00

A szaxofonos-zeneszerző Andy Sheppard, Rita Marcotulli zongorista és Anders Jormin bőgős nem idegenek egymás számára, mivel az elmúlt években útjaik többször keresztezték egymást és több ízben játszottak együtt. A brit Sheppard egyike Európa vezető szaxofonosainak, akinek lemezeit olyan nagy presztízsű kiadók publikálták, mint az ECM, a Blue Note vagy a Verve. Andres Jormin egyedi hangszerjátékával az improvizált zene terén kivívta az egyik legnagyobb hatású bőgős címét, míg Rita Marcotulli régóta az olasz jazz nemzetközileg is elismert ikonja, aki olyan jazzlegendákal játszott együtt, mint Chet Baker, Peter Erskine, Joe Henderson, Joe Lovano, és még sokan mások. Ők hárman leginkább nagyobb formációkban dolgoztak eddig együtt, első közös felvételük pedig Rita Marcotulli Koinè című, 2002-ben megjelent szerzői lemezéhez kötődik. Jelen formáció számára – melyet Sheppard hozott tető alá – a szaxofonos egy teljesen új repertoárt írt 2021 elején olyan kompozíciókból, amelyekkel a jazz hagyományainak felidézésével tiszteleg a műfaj előtt, de a tagok számára szabad mozgásteret enged az előadás mikéntjében. Ők hárman közösen fedezik fel az improvizációban és együttjátékban rejlő lehetőségeket, és bár a zene szerkezetileg kötött, hatalmas tér kínálkozik a költőiségre, a szabad megközelítésmódokra és az alkotás közben történő, különböző zenei irányvételekre.

Közreműködik:

Andy Sheppard - szaxofon
Rita Marcotulli - zongora
Anders Jormin - nagybőgő

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva.

Raquel Kurpershoek családjából hozza magával a flamenco és a kulturális sokféleség szeretetét: andalúz származású édesanyja Amszterdamban vezet flamenco tánciskolát, művészettörténész édesapja pedig beutazta a világot, és mindenhonnan lemezekkel tért haza.

Kamarazenei artpop, így lehetne tömören jellemezni a komoly jazzmúlttal rendelkező Mozes & Kaltenecker formáció sajátos műfaját.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!