logo
HU EN

Program


Átlátszó Hang | Quelquefois: Blooming – vinyl bemutató
2

Átlátszó Hang | Quelquefois: Blooming – vinyl bemutató

A Quelquefois zenéje érzékeny, dinamikus és teljes mértékben improvizatív.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 2. péntek, 20:00

Átlátszó Hang / Quelquefois: Blooming
vinyl bemutató

Közreműködik:
Bolcsó Bálint - elektronika
Ávéd János - tenorszaxofon, melodica
Ajtai Péter - nagybőgő
Kováts Gergő - tenorszaxofon
Gyárfás Attila - dob, gong

A zenekart Gyárfás Attila és Ajtai Péter hívta életre 2018 őszén, tagjai a hazai szabadzenei szcéna aktív képviselői. Figyelmük középpontjában komplex zenei textúrák manifesztálása áll, amelyekben az öt hangszer néha összeolvad, néha egymásnak feszül, néha pedig egymást gerjeszti.

Ezen a koncerten Blooming című albumukat mutatják be, amelyről így vallottak: „A Blooming anyagát élőben rögzítettük a budapesti Mixát színpadán, 2022 tavaszán. Célunk az volt, hogy ne dallamokra és ritmusokra támaszkodjunk, hanem hangszínekre és textúrákra koncentráljunk, és engedjük, hogy ezek előre nem tervezett ösvényekre tereljék a zenét. A lemezre vett anyag folytonosan változik és átalakítja önmagát, néha felgyorsul, néha radikálisan lelassul. A színpadon és az anyag visszahallgatása során egyaránt ráébredtünk, hogy állandóan módosítanunk és felül kellett írnunk azt, ahogyan az idő múlását észleljük. Megpróbáltuk hátrahagyni a hangszereink hagyományos szerepeiből fakadó hierarchiát, és demokratikusabb kiindulópontot találni, hogy mind az öten bármilyen módon szolgálhassuk a zenét. Az így megteremtődött zenei helyzetek túlelemzése és intellektualizálása helyett intuitív hozzáállást próbáltunk megvalósítani. Mivel a zenészek intuíciója törékeny, és más zenészek, illetve a közönség legfinomabb rezdülései is hatással vannak rá, úgy gondoljuk, hogy az improvizált zene a kortárs zene leginkább közösségi formája.”

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Az Alpha Trianguli osztrák kvartett az univerzum szépségétől és lenyűgöző nagyságától inspirálva veti bele magát a hangzások végtelenjébe.

A koncert műsorát nagyrészt a sztenderdek és a blues világának egyéni, ám autentikus interpretálása határozza majd meg, ami igazi csemegét és egyben hatalmas élményt kínál a műfaj kedvelőinek.

A 2020 tavaszán megalakult trióban Baló Sámuel, Miskolczi Márk és Richter Ambrus tehetsége adódik össze. Együttesük a hagyomány és innováció közti egyensúly fenntartására törekszik, a hangsúlyt pedig a szabad művészi kifejezésre és a spontaneitásra helyezik, így dinamikus koncertjeiken nagy szerepet kap az improvizáció és a zenei párbeszéd, ami általában a felfedezés élményét tartogatja mind saját maguk, mind a közönség számára.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!