logo
HU EN

Program


Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2020 / Asasello Quartet II. – NRW30

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2020 / Asasello Quartet II. – NRW30

A kölni Asasello quartet két koncertet is ad idén az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon. A BMC koncerttermében négy magyar szerző új vonósnégyeseit hallhatja a budapesti közönség. A művek az NRW Kulturstiftung, azaz az Észak-Rajna-Vesztfália Kulturális Alapítvány rendelt tőlük fennállásának 30. évfordulója alkalmából a quartet számára.  több

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2020 | Asasello Quartet II. – NRW30

Műsor:

Solti Árpád: AI3I3A – vonósnégyesre
Varga Judit: Ombres Densément Tissées
Balogh Máté: Dadamusik – Hommage à Kurt Schwitters & his Ursonate – vonósnégyesre
Tornyai Péter: Weitere intime Briefe

Közreműködik:

Rostislav Kozhevnikov – hegedű
Barbara Streil – hegedű
Justyna Sliwa – brácsa
Teemu Myöhänen – csello

A kölni Asasello quartet két koncertet is ad idén az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon. A BMC koncerttermében négy magyar szerző új vonósnégyeseit hallhatja a budapesti közönség. A művek az NRW Kulturstiftung, azaz az Észak-Rajna-Vesztfália Kulturális Alapítvány rendelt tőlük fennállásának 30. évfordulója alkalmából a quartet számára. A darabok ősbemutatója 2019 decemberében volt Németországban.

Az Asasello Quartet egy európai kamaraegyüttes. Walter Levin Baseli Konzervatóriumban tartott kamarazene kurzusának résztvevői alapították 2000-ben. Azóta a klasszikus-romantikus repertoár, valamint többek között modern klasszikus művek előadásával szereztek nevet magunknak. A négy alapító intézményes oktatását az Alban Berg Quartettel és David Smeyersszel fejezte be a kölni Hochschule für Musik und Tanz intézményében. Számos elismerést, díjat elnyertek, öntöndíjaik pedig lehetővé tették az együttes számára, hogy egyedi elképzeléseiket, új ötleteket, hangrögzítési eljárásokat és koncert-formákat valósíthassanak meg. Az Asasello programjai átgondoltak és szofisztikáltak, sosem mainstreamek. Ha úgy hozza a szükség, az „Asasellók” örömmel kiugranak székükből vagy szmokingjukból.