logo
HU EN

Program


Az alma meg a fája – MAO plays music with fathers & sons

Az alma meg a fája – MAO plays music with fathers & sons

A MAO 'Az alma meg a fája' koncerten pontosan ez történik az Ünnepek alkalmából, zenész apák játszanak a fiaikkal. Olyan párosok - zenekari tagok és zenész barátok, valamint gyermekeik - sora fordul meg a színpadon, akiket eddig együtt még nem hallhatott a közönség sehol.  több

Az alma meg a fája – MAO plays music with fathers & sons

Közreműködik:

    Balázs Elemér – dob
    ifj. Balázs Elemér – zongora
    Szalóky Béla – harsona
    Szalóky Balázs – trombita
    Cseke Jácint – zongora
    Bacsó Milán – zongora
    Bajusznács Bence – klarinét
    Fekete-Kovács Ambrus – gordonka
    Szabó Illés – zeneszerző (MAO Masterclass)
    Modern Art Orchestra
    Fekete-Kovács Kornél – művészeti vezető
    Vezényel: Vajda Gergely

Természetes, hogy a családban a gyerekek felnéznek a szüleikre. Csodálatos, ha a szülő szakmáját hobbiként vagy egyenesen hivatásként választják a gyerekei. Főleg zenészek körében. Egészen kivételes pedig az alkalom, ahol az előadóművész szülő-gyerek párosok együtt láthatóak a színpadon.

A MAO 'Az alma meg a fája' koncerten pontosan ez történik az Ünnepek alkalmából, zenész apák játszanak a fiaikkal. Olyan párosok - zenekari tagok és zenész barátok, valamint gyermekeik - sora fordul meg a színpadon, akiket eddig együtt még nem hallhatott a közönség sehol. Bacsó Milán, Cseke Jácint, Fekete-Kovács Ambrus, Bajusznács Bence, ifjabb Balázs Elemér, Szalóky Balázs és apukáik párban váltják majd egymást. Értő fülek számára megmutatjuk, mennyire is esett messze az alma attól a bizonyos fától.

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class - big band zeneszerzői akadámia hallgatójaként Szabó Illés big band-re írt darabja lesz hallható a zenekar előadásában.
Az akadémia keretei között az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatjuk be, akitől eddig még nem játszhattunk darabot - vagy azért, mert nem ismertük, vagy ismertük, de nem alakult ki eddig ilyesfajta együttműködés közöttünk, vagy azért, mert nem is írt még big band darabot, mert más műfajban alkotott. A felhívásunkra számos kitűnő munka érkezett, közülük választott a MAO kurátori kara 9 jelentkezőt. Az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, ahol betekintést engedünk a háttérben folyó munkafolyamatok különböző fázisaiba - ezeknek szintén a BMC ad majd otthont. Ezzel kapcsolatban minden információért a zenekar honlapján és facebookján érdemes látogatást tenni.