logo
HU EN

Program


Bach Bridges I. - az Amszterdami Concertgebouw és a BFZ művészeinek koncertje

Bach Bridges I. - az Amszterdami Concertgebouw és a BFZ művészeinek koncertje

Bach Bridges I. - az Amszterdami Concertgebouw Zenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek koncertje
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 18. kedd, 19:30

Műsor:

Johann Sebastian Bach: V. D-dúr Brandenburgi verseny BWV.1050
Carl Philipp Emanuel Bach: A-dúr csellóverseny Wq 172
----
Fischer Iván: Táncszvit
Johann Sebastian Bach: Nr.2. h-moll szvit BWV 1067

Közreműködik:

az Amszterdami Concertgebouw Zenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar művészei
Szabó Péter - cselló
Pivon Gabriella - fuvola

Johann Sebastian Bach 300 éve az ihlet és a vigasz forrása a zeneszerzők és zenekedvelők számára egyaránt. Vitathatatlanul ő minden idők legnagyobb befolyást gyakorló zeneszerzője, művészete segít a klasszikus zene megértésében.


A Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam osztrák születésű brácsaművésze, Michael Gieler kezdeményezésére jött létre a Bach Bridges zenei program, melynek célja, hogy egy-egy ország muzsikusainak a közreműködésével Európa több országában rendezzenek koncertsorozatokat, a későbbiek során oktatási, illetve a klasszikus és a kortárs zenét népszerűsítő, ismeretterjesztő programokat. Az így létrejövő koncertsorozatok középpontjában Bach zenéje áll, de bemutatásra kerülnek a barokk kor más művei is, illetve olyan későbbi korok zeneszerzőinek a darabjait is műsorra tűzik, akikre Bach művészete hatással volt, így a jelen kor komponistáinak a munkáit is hallhatja a közönség. A Bach Bridges program keretében valósul meg a Budapest Music Centerben, 2017. április 18–21. között az a 3 koncertből álló sorozat, melyen a Budapesti Fesztiválzenekar és az Amszterdami Concertgebouw Zenekar szólistái muzsikálnak együtt.

A Bach Bridges Budapest első koncertje Johann Sebastian Bach virtuóz, mondhatni komolytalanabb oldalát mutatja be. Ennek ellentéte a hangversenyen másodikként elhangzó, Bach tehetséges fiának Carl Philipp Emmanuel Bach-nak a Csellóversenye, illetve Fischer Ivánnak, a szünet után felcsendülő új műve, amit a Bach Bridges felkérésére írt. Fischer Táncszvitjét pár nappal a budapesti előadás előtt, a Gran Canaria Nemzetközi Bach Fesztiválon hallhatják a világon először, így a darab magyarországi bemutatója ezen a koncerten, a BMC-ben hangzik el.

Ajánlatunk


Három zenész, akik a legkülönbözőbb zenei közegekbe képesek belesimulni, évszázadok és zenei kultúrák szálait összefonva: Luciano Biondini, Michel Godard és Lucas Niggli triója több szempontból is különleges. Biondini az áradó dallamok hazájából, Olaszországból érkezett, Michel Godard francia származású, míg Lucas Niggli évekig élt Kamerunban, mielőtt visszaköltözött volna Svájcba.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!