logo
HU EN

Program


Bach Bridges III. - az Amszterdami Concertgebouw és a BFZ művészeinek koncertje

Bach Bridges III. - az Amszterdami Concertgebouw és a BFZ művészeinek koncertje

Bach Bridges III. - az Amszterdami Concertgebouw Zenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek koncertje

 több

Műsor:

Johann Sebastian Bach: Kunst der Fuge BWV 1080
Anton Webern: Fünf geistliche Lieder op.15.
Anton Webern: Vonóstrió op.20
Johann Sebastian Bach: Kantáta BWV 51 Jauchzet Gott in allen Landen

Közreműködik:

az Amszertami Concertgebouw Zenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar művészei

Johann Sebastian Bach 300 éve az ihlet és a vigasz forrása a zeneszerzők és zenekedvelők számára egyaránt. Vitathatatlanul ő minden idők legnagyobb befolyást gyakorló zeneszerzője, művészete segít a klasszikus zene megértésében.

A Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam osztrák születésű brácsaművésze, Michael Gieler kezdeményezésére jött létre a Bach Bridges zenei program, melynek célja, hogy egy-egy ország muzsikusainak a közreműködésével Európa több országában rendezzenek koncertsorozatokat, a későbbiek során oktatási, illetve a klasszikus és a kortárs zenét népszerűsítő, ismeretterjesztő programokat. Az így létrejövő koncertsorozatok középpontjában Bach zenéje áll, de bemutatásra kerülnek a barokk kor más művei is, illetve olyan későbbi korok zeneszerzőinek a darabjait is műsorra tűzik, akikre Bach művészete hatással volt, így a jelen kor komponistáinak a munkáit is hallhatja a közönség. A Bach Bridges program keretében valósul meg a Budapest Music Centerben, 2017. április 18–21. között az a 3 koncertből álló sorozat, melyen a Budapesti Fesztiválzenekar és az Amszterdami Concertgebouw Zenekar szólistái muzsikálnak majd együtt.

A budapesti Bach Bridges koncertsorozat zárókoncertjén Johann Sebastian Bach művei mellett a Schönberg tanítvány osztrák zeneszerző Anton Webern kompozíciói szerepelnek. A finom darabok tükrözik a zeneszerzés érzelmi és szellemi koncentrációját. A mini fesztivál utolsó darabjaként pedig Bach legünnepibb kantátája szólal meg.