logo
HU EN

Program


Bágyi Balázs New Quartet: Satie in Jazz – lemezbemutató

Bágyi Balázs New Quartet: Satie in Jazz – lemezbemutató

Jelen koncert első felében a Tom Tom Records gondozásában frissen megjelent, Satie in Jazz című lemezt mutatja be a formáció. A koncert második felében a tavaly megjelent, szintén a zenekarvezető szerzeményeit felvonultató, 2020 című lemezt szólaltatja meg a Bágyi Balázs New Quartet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 23. csütörtök, 20:00

Bágyi Balázs New Quartet: Satie in Jazz – lemezbemutató

Közreműködik:
Soso Lakatos Sándor - szaxofon
Oláh Dezső - zongora
Oláh Péter - nagybőgő
Bágyi Balázs - dob

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Formációjának zenéjében a post bop elemekből építkező, akusztikus, kortárs jazz dominál. Partnerei a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselő: a Hollandiában végzett szaxofonos Soso Lakatos Sándor, a Junior Prima díjas zongorista, Oláh Dezső, és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter. A zenekar számos európai jazz fesztiválon játszott az elmúlt években, valamint rendszeresen koncerteznek Kínában – együttműködésük a sanghaji Li Xiaochuan trombitással több éve tart. 2016-ban Pocsai Kriszta énekesnővel közösen elkészített Homage To Shakespeare lemezüket a nemzetközi szakmai zsűri Gramofon-díjjal jutalmazta. A formáció repertoárja a zenekarvezető szerzeményeire épül, Bágyi Balázs 2016-ban az év zeneszerzője lett.

Jelen koncert első felében a Tom Tom Records gondozásában frissen megjelent, Satie in Jazz című lemezt mutatja be a formáció. Az albumon Erik Satie francia zeneszerző műveinek átdolgozása, illetve olyan Bágyi Balázs-kompozíciók szerepelnek, amelyeket Satie életműve és darabjai inspiráltak. A koncert második felében a tavaly megjelent, szintén a zenekarvezető szerzeményeit felvonultató, 2020 című lemezt szólaltatja meg a Bágyi Balázs New Quartet.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!