logo
HU EN

Program


Balázs Elemér – Fekete Kovács Kornél Quintet
2

Balázs Elemér – Fekete Kovács Kornél Quintet

A Balázs Elemér Group – melynek egy kisebb létszámú felállását hallhatjuk ezen az estén – Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, melyet a nemzetközileg is elismert jazzdobos, Balázs Elemér alapított 2000-ben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 26. szombat, 20:00

Balázs Elemér – Gerard Presencer Quintet (HU/GB)

Közreműködik:
Balázs József - zongora
Zana Zoltán - tenor szaxofon
Lakatos Pecek Krisztián - nagybőgő
Balázs Elemér - dob
vendég:
Gerard Presencer - trombita

A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, kiemelkedően egyedi hangzásvilágot alakított ki, melyet leginkább a dallamközpontúság és a különleges ritmika jellemez. Zenéjük változatos; szívesen kalandoznak a zenei műfajok között, egyúttal a legkülönbözőbb kultúrákból merítve inspirációt. Az Around the world című, BMC Records gondozásában 2002-ben megjelent, ikonikus lemezenegy különleges világzene-értelmezést mutattak fel, melynek előszavában a világhírű gitáros, Pat Metheny következő szavait olvashatjuk: „Úgy gondolom, Elemér az egyik legjobb dobos ma a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani; muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Csodálatosan üti meg a hangszerét - mindig élvezem, ha alkalmam nyílik vele muzsikálni, illetve a játékát hallani”.

Ezúttal a négyszeres British Jazz Award díjas trombitással, Gerard Presencerrel adnak közös koncertet az Opus színpadán. Gerard – akinek több lemezét a legendás Blue Note és az Impulse Records jelentette meg – korábban olyan kiválóságokkal dolgozott együtt, mint Joni Mitchell, Ray Charles, Sting és még sokan mások. Kiemelkedő eredményeket ért el tanárként is, könyvet írt az improvizációról, több mint 17 évi a berlini Jazz Institute jazz tanszékének, 11 éven keresztül pedig a londoni Royal Academy of Music jazz tanszékének vezetője volt. A Balázs Elemér Quartettel egy közös repertoár bemutatására készülnek, melyben a zenekarvezető kompozíciói mellett a brit trombitás két darabja és egy Debussy-feldolgozás is elhangzik majd.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Bognár Szilvia Sextet zeneiségében három zenei világ találkozik, fonódik egymásba. A hazai jazz- és világzenei színtér kiváló előadói egyéni stílusaikat is kidomborítva ötvözik harmonikus egésszé a különböző nemzetiségű népdalokat a jazz és az indiai klasszikus zene jellegzetes motívumaival, hangulataival.

Az együttes koncertjein saját szerzeményeit adja elő, amelyek nemcsak az improvizációnak, hanem a jazz műfajától korántsem idegen eksztatikus hangulatoknak is teret adnak. A formáció a közelmúltban a hazai jazzélet több kiválóságával adott közös koncertet, valamint megjelent a hazai klubéletben is, ennek állomásaként debütálnak az Opusban.

A Jü 2012-ben alakult Budapesten. A trió tagjai a hazai zenei élet sokat foglalkoztatott zenészei, olyan együttesekből érkeztek, mint a Qualitons, a Zuboly, az Erik Sumo Band, a Dresch Quartet vagy a Grencsó Kollektíva.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!