logo
HU EN

Program


Balázs József Quintet: Csillagkép Távolság – Lemezbemutató Koncert

Balázs József Quintet: Csillagkép Távolság – Lemezbemutató Koncert

Balázs József, generációjának egyik legtehetségesebb hangszerelője és jazz-zongoristája ezúttal Bartók Gyermekeknek című sorozatát vette kézbe. Számos hazai és külföldi előadóművész, köztük Schiff András és Kocsis Zoltán is készített felvételt a ciklusból, amelynek gyermekek nyelvén, letisztult bölcsességgel megfogalmazott dallamai komplex és sokrétű zenei térre nyitnak ablakot.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 7. szombat, 20:00

Csillagkép távolság című lemezén Balázs József és quintetje olyan harmóniai kalandozásra hívja a hallgatókat, amely különleges és újszerű megvilágításba helyezi Bartók egyes tételeit. Az album számai között lendületes, valamint elmélyültebb, néha egészen melankolikussá váló kompozíciók egyaránt megtalálhatók. A kiindulópontot a bartóki dallamok adják, amelyek olyan könnyedséggel és természetességgel tűnnek át egy másik harmóniavilágba és válnak szabad improvizációs játékká, hogy a hallgató már-már el is feledkezhet arról, hogy egy gyermekeknek szánt dallamból indult el a zenei folyamat. A szerzemények egyúttal az eddig megszokottól eltérő hangulati töltést is kölcsönöznek a dallamoknak.

Lukács Anna

Közreműködik:

Balázs József - zongora
Cvikovszky Gábor - trombita
Zana Zoltán - szaxofon
Lakatos Pecek Krisztián - nagybőgő
Balázs Elemér - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A trió 2022 őszén rögzítette debütáló nagylemezét Plains to See címmel. Az album anyaga az elmúlt két és fél év során fokozatosan állt össze Péter kompozícióiból, így a dalok között sokat játszott és friss darabok is találhatók. A Cseh Péter Trio Ávéd Jánossal kiegészülve az Opus Jazz Clubban mutatja be a lemezt ezen a koncerten.

…csönd-zsákból hangot lop… (Weöres Sándor)

Dresch Mihály néhány éve alapította meg Vonós Quartetjét, hogy a műfajok izgalmas ötvözetét ezúttal hangsúlyosabban a népzene nézőpontja felől közelítve teremtse meg, természetesen továbbra is a védjegyszerű Dresch-hangzással.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!