logo
HU EN

Program


Balázs József Quintet: Csillagkép Távolság – Lemezbemutató Koncert

Balázs József Quintet: Csillagkép Távolság – Lemezbemutató Koncert

Balázs József, generációjának egyik legtehetségesebb hangszerelője és jazz-zongoristája ezúttal Bartók Gyermekeknek című sorozatát vette kézbe. Számos hazai és külföldi előadóművész, köztük Schiff András és Kocsis Zoltán is készített felvételt a ciklusból, amelynek gyermekek nyelvén, letisztult bölcsességgel megfogalmazott dallamai komplex és sokrétű zenei térre nyitnak ablakot.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 7. szombat, 20:00

Csillagkép távolság című lemezén Balázs József és quintetje olyan harmóniai kalandozásra hívja a hallgatókat, amely különleges és újszerű megvilágításba helyezi Bartók egyes tételeit. Az album számai között lendületes, valamint elmélyültebb, néha egészen melankolikussá váló kompozíciók egyaránt megtalálhatók. A kiindulópontot a bartóki dallamok adják, amelyek olyan könnyedséggel és természetességgel tűnnek át egy másik harmóniavilágba és válnak szabad improvizációs játékká, hogy a hallgató már-már el is feledkezhet arról, hogy egy gyermekeknek szánt dallamból indult el a zenei folyamat. A szerzemények egyúttal az eddig megszokottól eltérő hangulati töltést is kölcsönöznek a dallamoknak.

Lukács Anna

Közreműködik:

Balázs József - zongora
Cvikovszky Gábor - trombita
Zana Zoltán - szaxofon
Lakatos Pecek Krisztián - nagybőgő
Balázs Elemér - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Új Blue Note albumával, a nublues-zal érkezik Budapestre Joel Ross vibrafonos, zeneszerző, aki az elmúlt években az amerikai jazz-zenészek új generációjának meghatározó hangjává emelkedett.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!