logo
HU EN

Program


Balog Alexandra zongoraestje

Balog Alexandra zongoraestje

A Royal Academy of Music mesterképzéséről hazatérő Balog Alexandra hangversenyén a fiatal zongorista londoni diplomakoncertjének műsorát hallhatjuk. A program élénken árulkodik a művekhez fűződő tudatos, egyúttal rendkívül személyes viszonyáról, melyről ő maga így vall:
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 16. szombat, 18:00

Balog Alexandra zongoraestje
A londoni diplomakoncert Budapesten

Műsor:
Franz Schubert: Drei Klavierstücke, D.946
Kecskés D. Balázs: Partita
Ludwig van Beethoven: f-moll ‘Appassionata’ szonáta, Op. 57

Közreműködik:
Balog Alexandra - zongora

A Royal Academy of Music mesterképzéséről hazatérő Balog Alexandra hangversenyén a fiatal zongorista londoni diplomakoncertjének műsorát hallhatjuk. A program élénken árulkodik a művekhez fűződő tudatos, egyúttal rendkívül személyes viszonyáról, melyről ő maga így vall:

„Schubert D. 946-os zongoradarabjai régóta nagyon közel állnak a szívemhez, és arra is hosszú idő óta vágytam már, hogy Beethoven Appassionatájában elmélyüljek. Míg Schubert esz-moll zongoradarabját – semmiből jövő hangulatával, sürgetett karakterével – helytállónak találom a koncert megkezdésére, Beethoven műve, önmagában való teljessége révén, megragadó zárás. Boldogan találtam rá, vagy talált rám Kecskés D. Balázs Partitája, melyet a szerző ajánlott nekem. Koherensen felépített és felettébb izgalmas művet ismertem meg benne, amelyben öröm elmerülni. E nagyszerű darab Schubert és Beethoven két monumentális műve közé illesztve új lendületet, kitekintést és felocsúdást ad a koncert cselekményének, melynek során a közönség sokkal reálisabb lelkiállapotba kerülhet egy bizonyos értelemben szürreális hatás következményeképp…”

Balog Alexandra komolyzene iránti szeretete már a kezdetektől szorosan összekapcsolódik azon vágyával, hogy művészetén keresztül elérhetővé is tegye azt egy minél széles publikum számára. Ezen törekvése az évek során aktív hallgatói közönséget teremtett Budapesten, ahol már 13 éves kora óta rendszeresen ad szólókoncerteket, és kamaraegyüttesek résztvevőjeként is sűrűn fellép.

Ian Fountain növendékeként a londoni Royal Academy of Music zongora szakán szerzett mesterdiplomát 2019-ben. 2016-2017-ban elnyerte a Frederick Jackson and the Margaret Kitchin ösztöndíjakat, valamint 2015-ben az EMMI Nemzeti Tehetség Program Ösztöndíját. Részt vett Pascal Devoyon, Christopher Elton, Yevgeny Sudbin, Rados Ferenc, Wagner Rita, Pascal Rogé, Szokolay Balázs, Tatiana Sarkissova és Colin Stone mesterkurzusain.

A 2017-es év kiemelkedően sikeres volt számára, hiszen nemcsak megynyerte a grazi Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt, hanem megkapta a legjobb Bartók előadásért járó különdíjat is. Alexandra több fontos zongoraversenyen is díjazott volt; így többek között első helyezést ért el a Budapesti Művészeti Fesztiválon (2008-ban és 2009-ben), valamint a magyarországi konzervatóriumok versenyén is, a milánói Piano Talents versenyen pedig 3. helyezést szerzett.

Alexandra 2018 őszén lépett fel először a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, de korábban szerepelt már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nagytermében, a Magyar Rádió Márványtermében, illetve a Sziget Fesztivál komolyzenei Papageno színpadán csakúgy, mint Európa több más jelentősebb komolyzenei helyszínén Londonban, Berlinben, Moszkvában vagy akár Bécsben. 2019-ben Brüsszelben koncertezett, áprilisban pedig egy kínai interaktív komolyzenei koncertsorozaton vett részt.

Sokoldalú muzsikusként Alexandrának szívügye a kamarzenélés is. Gyakran koncertezik az általa 2015-ben alapított Nemzetközi Fiatal Szólisták/International Young Soloist (IYS) együttessel. Az IYS egy komolyzenei platform olyan kiemelkedő fiatal zenei tehetségek számára, akik az együttesen keresztül, pályafutásuk kezdetén, bemutatkozási lehetőségekhez jutnak szóló, kamarazenei, és akár szimfonikus zenekari projektek keretében Magyországon, valamint Európa különböző helyszínein, és a későbbiekben lehetőség szerint Kínában és a Távol-Kelet más országaiban is.

Kreatív személyisége és elszántsága abban is segítségére volt, hogy művészeti vezetőként megalapítsa a nyugat-magyarországi helyszíneken immár 2014 óta minden nyáron megrendezésre kerülő Bozsoki Zenei Fesztivált, amely nemcsak egy színvonalas esemény sorozatot foglal magában, hanem zenei mesterkurzusokat is kínál a résztvevők számára.

Ajánlatunk


A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Új Blue Note albumával, a nublues-zal érkezik Budapestre Joel Ross vibrafonos, zeneszerző, aki az elmúlt években az amerikai jazz-zenészek új generációjának meghatározó hangjává emelkedett.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!