logo

Program


Balogh Balázs Quintet (H/A/HR)

Balogh Balázs Quintet (H/A/HR)

Balogh Balázs pécsi jazzdobos 2014-ben, Grazban alapította meg saját kompozícióit és hangszereléseit játszó zenekarát.  több

A kvintettre a ritmikai sokszínűség jellemző, mely bátran kísérletezik szokatlan lüktetésekkel és poliritmiával. Zenéjük alapvetően a jazz klasszikus eszköztárából építkezik, emellett azonban szabadon merít a különböző műfajokból, legyen szó free jazzről, fusionről, vagy a Kárpát-medence és a Balkán népzenei hagyományairól.

A zenekar kezdettől fogva nemzetközi projekt, hiszen ezidáig magyar, osztrák, olasz, horvát, montenegrói és brazil zenészek is megfordultak benne. Tóth Lajos zongorista és Fenyvesi Márton gitáros mellett Balázs jelenlegi társai Tobias Pustelnik osztrák szaxofonos és Ivar Krizic horvát bőgős. A zenekar fellépett már Közép- és Dél-Európa számos országában, így Magyarországon, Ausztriában, Olaszországban, Szlovéniában, Szlovákiában és Romániában is, az Opusban 2016 őszén léptek fel először. A 2015-ös Zsolnai Nemzetközi Jazz Versenyen második helyezést értek el, 2016-ban pedig a Nagyszebeni Jazz Fesztiválon kiérdemelték a legjobb zenekar díját.

A zenekarvezető saját szerzeményeit tartalmazó, Borderline Inspirations című első lemezük címmel 2018 áprilisában jelent meg a Unit Records gondozásában.

Közreműködik:
Tobias Pustelnik - tenorszaxofon
Fenyvesi Márton - gitár
Tóth Lajos - zongora
Ivar Krizic - nagybőgő
Balogh Balázs - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubbavváltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894