logo
HU EN

Program


Bátori Éva és Selmeczi György koncertje
2

Bátori Éva és Selmeczi György koncertje

Műsor:
Selmeczi György - Bartók Béla - Orbán György darabok

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 7. hétfő, 19:30

Bátori Éva és Selmeczi György koncertje

Műsor:
Selmeczi György: Három dal népi szövegekre
Selmeczi György: Fehér László
Bartók Béla: Öt dal, op.15
Selmeczi György: Minutes volantes
Orbán György: Négy dal
                         Urbs Caelestis
                         A trecut iarna
                         Traum
                         Nemmih

Közreműködik:
Bátori Éva – ének
Selmeczi György – zeneszerző, zongora

„Minden életszakaszunknak más és más feladatköre van. A mostani felismerésében nagyban hozzásegített a pandémia időszaka, hiszen a »mi az igazi érték?« kérdést nap mint nap föltettük magunknak. A magyar kortárs dalirodalom megszólaltatása a legértékesebb feladatkör, amit ma kiszolgálhatok. Olyan kiváltságos helyzetben vagyok, hogy A Négyek (Csemiczky, Orbán, Selmeczi, Vajda), és mellettük más zeneszerzők is inspiratívnak találták hangszalagjaimat – Petrovics Emil például nekem írta utolsó darabját, egy dalciklust.

Egy előadóművész számára nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor valaki zenét ír neki. Eljött az ideje, hogy a zeneszerzőknek visszaadjak valamit abból a mérhetetlen örömből, amelyet akkor érzek, amikor rám bízzák új műveiket.

Selmeczi Györgyhöz több évtizedes mély barátság fűz. Ő az én zenei "lelki társam". Ünnep, amikor együtt muzsikálhatunk. Összeállítottunk egy műsort, mely szépséges lenyomata a Bátori-Selmeczi dalesteknek. A középpontban természetesen Bartók áll. Előtte a Fehér László – a Három dal népi szövegekre bevezetővel –, amiért érdemes énekesnek lenni, majd – a Bartók-dalok után –  a Minutes volantes, ami talán a legjobban köt Gyurihoz. Végül pedig négy dalt adunk elő Orbán Györgynek abból a ciklusából, amely új időszámítást hozott a kortárs dalirodalomhoz fűződő életemben.”
                                                                                                                                                    – Bátori Éva –

Az előadás csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
A maszkviselés kötelező a BMC területén, az étel- és italfogyasztás idejét kivéve.

Ajánlatunk


A koncert műsorát nagyrészt a sztenderdek és a blues világának egyéni, ám autentikus interpretálása határozza majd meg, ami igazi csemegét és egyben hatalmas élményt kínál a műfaj kedvelőinek.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Ezen a koncerten az Ella által híressé tett standardek, a legikonikusabb dalai hangzanak el, a jazz aranykorára jellemző hangszerelésekkel. A koncert fényét az ország legkiválóbb zenészeiből összeállt zenekar emeli.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!