logo
HU EN

Program


Bende – Lamm Guitar Quartet
2

Bende – Lamm Guitar Quartet

A Bende – Lamm Guitar Quartet különlegességét a rendhagyó, két gitárt és ritmusszekciót magába foglaló felálláson túl az egyedi modern jazz hangzás és a különleges repertoár adja. Műsorukban a nem mindennapi eredeti kompozíciókon kívül olyan kevésbé játszott standardek szerepelnek, mint a Falling Grace, az All Or Nothing At All vagy a Peace.

Aktuális előadásokKözreműködik:
Bende Zsolt - gitár
Lamm Dávid - gitár
Csízi László - dob
Barcza Horváth József - nagybőgő

A Bende – Lamm Guitar Quartet különlegességét a rendhagyó, két gitárt és ritmusszekciót magába foglaló felálláson túl az egyedi modern jazz hangzás és a különleges repertoár adja. Lüktető, lendületes ritmikájú játékuk, valamint a két szólóhangszer spontán dallamívei hol egybefonódva, hol egymást kiegészítve kalauzolják a hallgatót egy sajátos zenei világba. Műsorukban a nem mindennapi eredeti kompozíciókon kívül olyan kevésbé játszott standardek szerepelnek, mint a Falling Grace, az All Or Nothing At All vagy a Peace.

Bende Zsolt, a Berklee College Of Music egykori ösztöndíjasa már tanulmányai idején is többször turnézott az USA-ban és Európa-szerte. Együttműködött a mai zenészgeneráció olyan jeles képviselőivel, mint Lionel Loueke, Lage Lund, Avishai Cohen és Németh Ferenc. A birminghami, valamint a manchesteri konzervatórium óraadó tanára. Legutóbbi lemeze a Hunnia Records gondozásában jelent meg Cycle of Change címmel.

Lamm Dávid rendkívül sokoldalú jazzgitáros, dalszerző, énekes. Két saját nevén megjelent lemeze mellett – 1st the 1 (...then the other) és Invisible – számos hazai és nemzetközi produkcióban vett részt. 2010 és 2023 között a Snétberger Tehetségközpontban tanított. Olyan kiemelkedő zenészekkel játszott, mint Dés László, Rhoda Scott, Szőke Nikoletta, Csanyi Zoltán, Lattmann Béla, Alegre Corrêa és Boris Gammer. Idén májusban mutatta be legfrissebb zenei anyagát a Müpában, David Friedman és Dés László vendégszereplésével.

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!