logo
HU EN

Program


Budapesti Lantos Kórus 70+

Budapesti Lantos Kórus 70+

A kórus repertoárjában misék, oratóriumok és a cappella művek (egyházi kórusművek, versmegzenésítések, népdalfeldolgozások) találhatók, többet közülük szerzőjük az énekkarnak vagy karnagyának ajánlott. Hosszú múltja során számtalan fesztiválon és versenyen sikerrel szerepelt az együttes.

Budapesti Lantos Kórus 70+

Műsor:
Daróci Bárdos Tamás: Ünnepi kánon
Hans Leo Hassler: Ünnepre jöttünk
Felix Mendelssohn: 100. zsoltár (Jauchzet dem Herrn)
Kersch Ferenc: Dextera Domini
Franz Schubert: Mirjam's Siegesgesang
*****
Bárdos Lajos: A dal titka
Tóth Péter: Elment messze az én párom
Gustav Ernesaks: Éji fény
Balázs Árpád: Rózsatánc
Pászti Miklós: Csángó-magyar szerelmi dalok
Bárdos Lajos: Csillagvirág

Közreműködik:
Budapesti Lantos Kórus
Karigazgató: Gerenday Ágnes
Másodkarnagy: Szarka Tamás
Zemlényi Eszter – szoprán
Baja Mónika – zongora

A Budapesti Lantos Kórus elődje 1950-ben jött létre, majd 1990-től Budapesti Ifjúsági Kórus néven működött tovább. 2017 márciusában alapítójuk, Lantos Rezső Liszt-díjas karnagy tiszteletére vették fel a Lantos nevet. A kórus repertoárjában misék, oratóriumok és a cappella művek (egyházi kórusművek, versmegzenésítések, népdalfeldolgozások) találhatók, többet közülük szerzőjük az énekkarnak vagy karnagyának ajánlott. Hosszú múltja során számtalan fesztiválon és versenyen sikerrel szerepelt az együttes. Turnézott többek között Hollandiában, Csehországban, Ausztriában, Franciaországban. Számos CD-felvételen működött közre, illetve saját felvételeket is jelentetett már meg. Legfrissebb örömük pedig, hogy a kórus átvehette a Csokonai Vitéz Mihály-díjat, amely a hosszabb ideje kimagasló művészeti munkát végző nem hivatásos együtteseknek, művészeti alkotó közösségeknek adományozható legmagasabb hazai kitüntetés.

Kórusunk működését közönségünk támogatásán és tagjaink lelkes önkéntes munkáján kívül az alábbi szervezetek pályázatai kiírásai, felajánlásai segítségével biztosítjuk:
Nemzeti Kulturális Alap
Magyar Művészeti Akadémia
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nemzeti Együttműködési Alap - Miniszterelnökség - Bethlen Gábor Alapkezelő
MagNet Bank
Számlázz.hu