logo
HU EN

Program


Carlos Bica & Azul (P/D/USA) – More Than This

Carlos Bica & Azul (P/D/USA) – More Than This

Tavaly volt húsz éve annak, hogy megjelent a portugál nagybőgős vezette Carlos Bica's Azul bemutatkozó albuma.
 több

A német gitáros Frank Möbus és az amerikai dobos Jim Black közreműködésével azóta is változatlan felállásban játszó trió az elmúlt két évtizedben a világ legkülönbözőbb pontjain varázsolta el közönségét. 2016 őszén, a portugál-német-amerikai banda alakulásának 20. évfordulójára adták ki More Than This című hatodik albumukat. Az új lemez most is ugyanazt a zenei világot tükrözi, amit közönségük a kezdetektől fogva annyira megszeretett, de bízvást állíthatjuk, hogy messze túlszárnyalja legkomolyabb elvárásaikat is. Egyfelől felidéz régi emlékeket, ugyanakkor újabb zenei területeket tár fel. Az érett csapat olyan lemezt készített, mely új kapukat tár szélesre, hogy azokon kitekintve felfedezze, mi van odaát.

A kortárs jazz Carlos Bica-féle lírai, vagy – ahogy ő azt habozás nélkül nevezi – romantikus megközelítése, mely a rock- és népzenei hagyomány elemeit is integrálja, új hangzásokat és textúrákat kínál hallgatói számára, hogy kedvüket leljék benne. Azt is mondhatjuk, hogy a lemez szinte úgy hangzik, mintha a legelső alkalom lett volna, hogy a tagok közösen komponáljanak zenét és azt fel is vegyék, másfelől az az érett bölcsesség hatja át, ami csak azok sajátja, akik már eljutottak oda, hogy valamit határozottan és biztosan merjenek állítani. A témák hol közvetlenek és jó kedélyűek, hol meg éppen komplexek és mélyek – mindkét esetben teljesen híven az Azul zenei identitásához. 

Közreműködik:

Frank Möbus - gitár
Carlos Bica - nagybőgő
Jim Black - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894