logo
HU EN

Program


Catalan Sounds / Mélodie Gimard (CAT)
3

Catalan Sounds / Mélodie Gimard (CAT)

Parázsló, elegáns és ellenállhatatlan: Mélodie Gimard, a francia zongoravirtuóz katalán és kubai muzsikustársaival a flamenco hagyományt vegyíti jazzel és klasszikus zenével. A quintet koncertjéhez Karen Lugo lenyűgöző flamenco tánca társul az Opus színpadán.

Aktuális előadásokCatalan Sounds / Mélodie Gimard (CAT)

Közreműködik:
Mélodie Gimard - zongora
Matías López Expósito - ének
Carlos Sarduy - trombita
Martín Meléndez - cselló
Pablo Gómez - ütőhangszerek
Karen Lugo - tánc

A tradicionális és kortárs megközelítést merészen vegyítő Gimard maga is táncos múlttal rendelkezik, így saját élményeit szövi bele kompozícióiba, melyeken mind a jondo flamenco, mind pedig a modern előadók hatását felfedezhetjük. El Chozas de Jerez, Manolo Caracol, Moraito, Bebo Valdés, Ibrahim Maalouf és Tigran Hamasyan zenéje mind-mind a határkövei Mélodie Gimard heterogén alkotói világának.

Gimard fiatal kora ellenére nemcsak zongorakarrierjében ért el kimagasló eredményeket, de számos nemzetközi fesztivál művészeti vezetőjeként is. Emellett pedig tagja és alapítója a Pescaitos Flamenco Quartet, a Trio Zuloaga zenekaroknak, valamint egy új női formációnak, ami az EVA nevet viseli. Bemutatkozó albuma, a Numen (One World Records, 2020) egy fiatal művész véleménynyilvánítási szabadságát képviselte a flamenco hatásával kapcsolatban. Ebben az anyagban mindent zenei nyelvre fordít le, ami hatást gyakorolt rá, legyen szó helyekről, szavakról, emberekről, így, a klasszikus és a legkurrensebb zenék ötvözésével meséli el saját történetét, mindvégig szem előtt tartva és perspektívába helyezve a flamenco hagyományt és annak nyelvezetét.