logo
HU EN

Program


Catalan Sounds / Mélodie Gimard (CAT)
3

Catalan Sounds / Mélodie Gimard (CAT)

Parázsló, elegáns és ellenállhatatlan: Mélodie Gimard, a francia zongoravirtuóz katalán és kubai muzsikustársaival a flamenco hagyományt vegyíti jazzel és klasszikus zenével. A quintet koncertjéhez Karen Lugo lenyűgöző flamenco tánca társul az Opus színpadán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 15. kedd, 20:00

Catalan Sounds / Mélodie Gimard (CAT)

Közreműködik:
Mélodie Gimard - zongora
Matías López Expósito - ének
Carlos Sarduy - trombita
Martín Meléndez - cselló
Pablo Gómez - ütőhangszerek
Karen Lugo - tánc

A tradicionális és kortárs megközelítést merészen vegyítő Gimard maga is táncos múlttal rendelkezik, így saját élményeit szövi bele kompozícióiba, melyeken mind a jondo flamenco, mind pedig a modern előadók hatását felfedezhetjük. El Chozas de Jerez, Manolo Caracol, Moraito, Bebo Valdés, Ibrahim Maalouf és Tigran Hamasyan zenéje mind-mind a határkövei Mélodie Gimard heterogén alkotói világának.

Gimard fiatal kora ellenére nemcsak zongorakarrierjében ért el kimagasló eredményeket, de számos nemzetközi fesztivál művészeti vezetőjeként is. Emellett pedig tagja és alapítója a Pescaitos Flamenco Quartet, a Trio Zuloaga zenekaroknak, valamint egy új női formációnak, ami az EVA nevet viseli. Bemutatkozó albuma, a Numen (One World Records, 2020) egy fiatal művész véleménynyilvánítási szabadságát képviselte a flamenco hatásával kapcsolatban. Ebben az anyagban mindent zenei nyelvre fordít le, ami hatást gyakorolt rá, legyen szó helyekről, szavakról, emberekről, így, a klasszikus és a legkurrensebb zenék ötvözésével meséli el saját történetét, mindvégig szem előtt tartva és perspektívába helyezve a flamenco hagyományt és annak nyelvezetét.

Ajánlatunk


A repertoár gerincét adó kompozíciók - melyeket főként Baló Sámuel jegyez és ezúttal Dresch Mihály közreműködésével szólalnak meg - teret és szabadságot adnak a rögtönzéshez, valamint a tagok közötti zenei kommunikációhoz, így minden alkalommal máshogy szólalnak meg, más színezetet kapnak, frissek maradnak.

Új műsorukban, melynek címe Ének a határtalanról, Tímár Sára versmegzenésítéseit és népzenei feldolgozásait hallhatjuk, melyben a cimbalmos Szabó Dániel a szerzőtársa. Olyan Weöres Sándor verseket és népdalokat gyűjtöttek egybe, aminek központi témája az örökkévalóság, harmónia keresés, halál utáni élet, tudatosodás, vagy az örök érvényű szerelem.

Dés András jó ideje olyan formával kísérletezik különböző zenekaraival, amelyben a zenészek az előre megírt, szigorúan komponált részeket szabad improvizációkkal kötik össze.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!