logo
HU EN

Program


Catalan Sounds - Xavi Torres Trio
2

Catalan Sounds - Xavi Torres Trio

A kompozíciók milyensége és hármójuk összjátékának minősége dinamikusan változik és fejlődik, ez a garancia arra, hogy minden koncertjük egyedi élményt ígér. Öveket becsatolni, erős érzelmi és hangulati hullámzás várható!

Catalan Sounds - Xavi Torres Trio

Közreműködik:
Xavi Torres – zongora
Martin Leiton – nagybőgő
Andreu Pitarch – dob

Mediterrán gyökerek, amszterdami atmoszféra, klasszikus zene és afrikai poliritmia. Xavi Torres, a virtuóz spanyol zongorista, aki egyike az európai jazzszíntér kiemelkedő zenészeinek, képes ezeket a látszólag távoli minőségeket szerves módon összekapcsolni. Az Amszterdamban élő zongorista számos jelentős díj birtokosa, és több, mint 25 albumot rögzített különböző formációkkal, melynek során olyan kiemelkedő zenészekkel játszott együtt, mint Seamus Blake, Dick Oatts, Terell Stafford, Nir Felder, Tineke Postma, Jorge Rossy és Ben van Gelder.

Legutóbbi, Curiosity című, nagyra értékelt szólóalbuma, az A Kind of Beethoven címet viselő projekt, valamint trióalbuma, a Unknown Past után (mely szintén kedvező fogadtatásra talált az európai közönség és kritika részéről) ezúttal új triójával mutatkozik be. A formációban Barcelona legkeresettebb ritmusszekciójával veszi körül magát a bőgős Martin Leiton és a dobos Andreu Pitarch személyében, akikben Xavi biztos támaszra talált ritmikai megalapozottságú zenei elképzeléseiben. A zenekarban Torres szerzeményeit játsszák egy olyan sajátos hangzásvilággal, amit a tagokat érő inspirációk széles palettájából kevernek ki. Zenéjük fűszerét a jól kigondolt részletek és nüanszok adják, mindezt elképesztő képzelőerő és vizuális gondolkodásmód emeli magasabb dimenziókba.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!