logo
HU EN

Program


Catalan Sounds - Xavi Torres Trio
2

Catalan Sounds - Xavi Torres Trio

A kompozíciók milyensége és hármójuk összjátékának minősége dinamikusan változik és fejlődik, ez a garancia arra, hogy minden koncertjük egyedi élményt ígér. Öveket becsatolni, erős érzelmi és hangulati hullámzás várható!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 10. péntek, 20:00

Catalan Sounds - Xavi Torres Trio

Közreműködik:
Xavi Torres – zongora
Martin Leiton – nagybőgő
Andreu Pitarch – dob

Mediterrán gyökerek, amszterdami atmoszféra, klasszikus zene és afrikai poliritmia. Xavi Torres, a virtuóz spanyol zongorista, aki egyike az európai jazzszíntér kiemelkedő zenészeinek, képes ezeket a látszólag távoli minőségeket szerves módon összekapcsolni. Az Amszterdamban élő zongorista számos jelentős díj birtokosa, és több, mint 25 albumot rögzített különböző formációkkal, melynek során olyan kiemelkedő zenészekkel játszott együtt, mint Seamus Blake, Dick Oatts, Terell Stafford, Nir Felder, Tineke Postma, Jorge Rossy és Ben van Gelder.

Legutóbbi, Curiosity című, nagyra értékelt szólóalbuma, az A Kind of Beethoven címet viselő projekt, valamint trióalbuma, a Unknown Past után (mely szintén kedvező fogadtatásra talált az európai közönség és kritika részéről) ezúttal új triójával mutatkozik be. A formációban Barcelona legkeresettebb ritmusszekciójával veszi körül magát a bőgős Martin Leiton és a dobos Andreu Pitarch személyében, akikben Xavi biztos támaszra talált ritmikai megalapozottságú zenei elképzeléseiben. A zenekarban Torres szerzeményeit játsszák egy olyan sajátos hangzásvilággal, amit a tagokat érő inspirációk széles palettájából kevernek ki. Zenéjük fűszerét a jól kigondolt részletek és nüanszok adják, mindezt elképesztő képzelőerő és vizuális gondolkodásmód emeli magasabb dimenziókba.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Kinczel Dániel triója a zongorista-zeneszerző alkotásainak világába kalauzolja a hallgatót, amelyek a cool jazz és az impresszionista zene szerelemgyerekeként születtek, de vonásaikban bluest is örököltek.

A triptichon ötlete 2022-ben született az európai jazz legfontosabb találkozási pontján, a brémai Jazzahead! fesztiválon. Hosszú érlelődés után most először lép közönség elé a formáció: az Opus Jazz Clubban teljesen új repertoárt bontakoztatnak ki, amellyel lemezfelvételre is készülnek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!