logo
HU EN

Program


Concerto Armonico: Carl Philipp Emanuel Bach 8.

Concerto Armonico: Carl Philipp Emanuel Bach 8.

„A billentyűs versenymű, amely először J. S. Bach életművében jelenik meg, C. P. E. Bach egész életét végigkíséri, hiszen ünnepelt billentyűs virtuózként rendszeresen játszotta saját versenyműveit, amelyekben zenei nyelvének, zeneszerzői egyéniségének minden változása tetten érhető. Gazdagságuk, dinamizmusuk, drámai elemeik és finomságaik végtelen változatossága erős hangon szólítja meg úgy a hallgatót, mint a…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 23. szombat, 19:00

Concerto Armonico: Carl Philipp Emanuel Bach 8.

Műsor:
Carl Philipp Emanuel Bach:
Esz-dúr csembalóverseny, Wq 40
a-moll gordonkaverseny, Wq 170
*****
Joseph Haydn: C-dúr hegedűverseny, Hob.VIIa:1
Carl Philipp Emanuel Bach: d-moll csembalóverseny, Wq 17

Közreműködik:
Spányi Miklós – csembaló
Homoki Gábor – hegedű
Kárász András – cselló
Concerto Armonico
Koncertmester: Homoki Gábor
Művészeti vezető: Spányi Miklós

Carl Philipp Emanuel Bach 1714-ben született, Johann Sebastian Bach második fiúgyermekeként. Életében őt tartották a Bach család legjelentősebb tagjának, zenéjét Haydn és Beethoven is csodálta. Munkásságát előbb apja újrafelfedezett művei, majd pedig a bécsi klasszicizmus képviselői homályosították el, holott nagy részt vállalt annak a zenei nyelvnek a kialakításában, amelyben a romantika is gyökerezik. „A billentyűs versenymű, amely először J. S. Bach életművében jelenik meg, C. P. E. Bach egész életét végigkíséri, hiszen ünnepelt billentyűs virtuózként rendszeresen játszotta saját versenyműveit, amelyekben zenei nyelvének, zeneszerzői egyéniségének minden változása tetten érhető. Gazdagságuk, dinamizmusuk, drámai elemeik és finomságaik végtelen változatossága erős hangon szólítja meg úgy a hallgatót, mint a játékost” – fogalmazott Spányi Miklós, akinek 20 lemezből álló sorozata nemzetközileg is úttörő szerepet játszott C. P. E. Bach újraértékelésében.

Ajánlatunk


A zenekar hangvételét a jazz, a klasszikus zene és a népzene hármas egysége formálja, meglehetősen őszinte és egyedi hangzásvilág alapján. Jellemző rájuk a kompozíciók friss és szabad felfogású előadásmódja: nemritkán trió vagy duó felállásban folyik a játék. A hangszerelés is igen változatos.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!